Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz Kuşu seferleri yayılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik Haliç arasında başlattığı deniz uçağı seferleri Marmara, Ege ve Karadeniz bölgesine de yayılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Deniz Kuşu seferleri yayılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımları zincirine geçen yıl nisan ayında eklenen ve büyük ilgi gören deniz uçağı seferleri, gelen talepler üzerine rotayı İstanbul’un ardından Ege Bölgesi’ne çevirdi. Bursa-İstanbul arasında salı hariç her gün karşılıklı toplam 6 uçuşla bugüne kadar 17 bin kişi taşıyan deniz uçağının Bursa-İzmir seferleriyle ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Deniz uçağı seferlerinin Bursa-İzmir arasında yapılması için İzmir Limanı’ndaki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, İstanbul-Bandırma, Bodrum ve Karadeniz’e yönelik seferlerle ilgili çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

Deniz uçaklarında seferlerin her geçen arttığına dikkat çeken Fidansoy, “Şu anda uçaklarımız tamamen dolu olarak işliyor. Yazın Bursa’dan Ege bölgesine bir hareketlilik olacak. İzmir’de iskele kuruluyor. Yolcularımızın tercihine göre seferleri ayarlayacağız. Başlangıçta karşılıklı iki sefer yapmayı düşünüyoruz. Daha sonra ihtiyaca göre bu seferleri arttıracağız. Hafta sonu daha çok seferler olacak. Bu şekilde İzmir-Bursa arasını 4.5 saatten 1 saatin biraz üzerinde bir süreye kısaltmış olacağız. 1.15 dakika gibi bir sürede gidecek” dedi.

İzmir dışında Bodrum ve Göcek'e de seferler planladıklarını açıklayan Fidansoy, “Bunlarda kısa sürede gerçekleşecek. Onlarla ilgili izin süreci devam ediyor. Ayrıca İstanbul-Bandırma arasında da sefer düşünüyoruz. Bu konuda Bandırma iskelesiyle ilgili izin süreci devam ediyor. Kısa sürede başarıya ulaşacağına inanıyorum. Deniz uçağı seferleri Marmara, Ege ve Karadeniz bölgesine yayılacak”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.