Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demiröz'den sağduyu çağrısı

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Çağlayan Adliyesi’ndeki terörist saldırısının ardından sağduyu çağrısında bulunarak, “Soğukkanlı olalım. Daha henüz gerçekleşmiş bir olayın üzerinden çözüm üretilmeye kalkılmasın. Samimiyetsizliklere aceleci tavırlara da dikkat edelim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demiröz'den sağduyu çağrısı
 Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Çağlayan Adliyesi’ndeki terörist saldırısının ardından sağduyu çağrısında bulunarak, “Soğukkanlı olalım. Daha henüz gerçekleşmiş bir olayın üzerinden çözüm üretilmeye kalkılmasın. Samimiyetsizliklere aceleci tavırlara da dikkat edelim” dedi.

Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Genel Sekreter Hüseyin Bulun ile birlikte İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Haber Müdürü İhsan Altıradeş ile sohbet eden Başkan Demiröz, Balyoz davasındaki beraat kararı ve Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısını değerlendirdi. Çağlayan Adliyesi’ndeki bir savcının şehit edildiği terör saldırısının herkesi ilgilendirdiğini ifade ederek, “Bu saldırının sadece bir savcıya yapılmış olması demek, sadece savcıları ilgilendiriyor anlamına gelmez. Bu terör saldırısı yargının tamamına, yani hakimlere, avukatlara, savcılara ve avukatlara yapılmıştır. Sonuna kadar bu saldırının karşısındayız. Güvenliğe en çok ihtiyacı olan meslek guruplarındanız. Çünkü inanılmaz saldırılara uğruyoruz. Terör saldırısı kınıyoruz. Şehit olan savcımıza Allah’tan rahmet, ulusumuza, ailesine ve yargı camiasına da baş sağlığı diliyoruz” diye konuştu.

Güvenlik tedbirleri konusunda ise önceliğin özgürlük olması gerektiğini kaydeden Demiröz, “Güvenlik meselesine gelince önce özgürlüklerdir. Çünkü toplumlar güvenlikleri için özgürlüklerinden vazgeçenler, güvenliklerini de, hürriyetlerini de kaybederler. Elbette insanların haklarını gözeterek, güvenlik konusunu, herkesle görüşerek birlikte çözeceğiz. Ama sakin ve soğukkanlı olalım. Daha henüz gerçekleşmiş bir olayın üzerinden çözüm üretilmeye kalkılmasın. Samimiyetsizliklere, aceleci tavırlara da dikkat edelim. Böyle başlarlar 3 gün sonra vazgeçerler. Biz biliyoruz. Biz sürdürülebilir, uygulanabilir, ciddi, sağlıklı, insanların haklarına saygılı bir güvenlik yapısı oluşturmaktan yanayız. Bunu görüşmeye beraber oluşturmaya da açığız” şeklinde konuştu.

Demiröz, Balyoz davasında bütün sanıkların beraati ile ilgili ise şunları söyledi:

“Dosyadaki sahte, uydurulmuş dijital belgelerden hep söz edildi. Mevcut yargı karını da doğal olarak uygun ve doğru kabul etmekle yükümlüyüz. Önceki sürecin insanlara nasıl eziyet eteğini, ölümlere yol açtığını, insanların hürriyetlerini çaldığını düşününce, işte bağımsız tarafsız yargının ne kadar gerekli olduğunu gösteren örneklerden biri de budur”.

 

AVUKATLAR ADALET İÇİN YÜRÜYÜŞE GEÇİYOR

Bu yıl 5 Nisan Avukatlar gününü, yargıya güven azlığının oluşturduğu boşluğu doldurmak için ‘Türkiye adaletini arıyor’ adı altında miting ve yürüyüşlerle kutlayacaklarını hatırlatan Bursa Baro Başkanı Demiröz, “Bu güven azlığının oluşturduğu boşluk ya hukukçuların öncülüğünde halkla beraber dolar, ya da bu boşluk çeteler, mafyalar ve rüşvet lobileri tarafından doldurulur. Bu sebeple biz bu tehlikeyi seyredemezdik. Tarihsel sorumluluğumuz gereği Barolar Birliği, YARSAV ve Yargıçlar Sendikası ile birlikte tüm Türkiye’de bir sonuç amaçlayan, bu kötü duruma karşı güvenilir yargıyı yeniden inşa etmeyi adaleti yeniden var etmeyi amaçlayan bir mücadele başlatıyoruz. Ardından 5 gün sürecek olan İzmir’e adalet yürüyüşümüz ve mitingimiz var. Bu miting ve yürüyüşler kendimizi görünür kılmak, Türkiye’nin dikkatini çekmek içindir. Siyaset, yargının üzerinden elini çekene kadar, güvenilir yargı oluşana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Baro Başkanı Demiröz 5 Nisan’da Bursa Kent Meydanı’nda başlayacak mitingin 7 Nisan’da Balıkesir, 9 Nisan’da Manisa ve 11 Nisan’da ise İzmir’de yapılacağını, adamet camiasındaki önemli isimlerin de yürüyüşlere katılacağını hatırlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.