Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe Komisyonu Dugin’i ‘canlı’ istemedi!

Önce bir yanlışı düzeltelim. Aleksandr Dugin’in Rusya Lideri Putin’in Danışmanı olduğu yazılıyor. Bu doğru değil. Dugin, Rusya Parlementosu’nun alt kanadı Duma’da Milli Güvenlik Konseyi Jeopolitik Ekspertiz Merkezi Başkanı ve Duma Danışmanı. Avrasya coğrafyasında Rus hegemonyasına dayalı emperyal devleti savunan bir isim.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe Komisyonu Dugin’i ‘canlı’ istemedi!

Hakan Şanlıtürk – Bursa Haber/Ankara Önce bir yanlışı düzeltelim. Aleksandr Dugin’in Rusya Lideri Putin’in Danışmanı olduğu yazılıyor. Bu doğru değil.  Dugin, Rusya Parlementosu’nun alt kanadı Duma’da Milli Güvenlik Konseyi Jeopolitik Ekspertiz Merkezi Başkanı ve Duma Danışmanı. Avrasya coğrafyasında Rus hegemonyasına dayalı emperyal devleti savunan bir isim.

Dugin ismi özellikle 15 Temmuz darbe girişimi ekseninde yaşananlarla birlikte Türkiye’de sık konuşuldu. 15 Temmuz’dan bir gün önce Ankara’da olan Dugin’in darbe girişimini haber verdiğine yönelik bilgiler de kamuoyuna yansıdı.

Dugin dün TBMM’deydi. Ak Parti grubuna gitti ve Başbakan Binali Yıldırımı dinledi. Birlikte poz verdi. Ardından TBMM’nin bombalanan bölümünü gezdi. Meclis lokantasında yemek yedi.

Dugin’i Meclis’te gören gazeteciler merakla geliş amacını araştırdı. Gelen bilgiler arasında Darbe Araştırma Komisyonu’na bilgi vereceği husus vardı. Herkes Dugin’in Komisyon’a gelmesini beklerken bu gerçekleşmedi. Komisyon Başkanı Reşat Petek’e sorduğumuzda net olarak aydınlanabildik. Petek, Komisyon’un Dugin’i dinlemeyeceğini açıklarken yazılı soru gönderileceğini belirtti. Nedenini sorduğumuzda da, “Biz böyle istedik. Komisyon ne derse o olur” şeklinde izaha çalıştı.

Dugin Meclis’te sorularımızı da yanıtladı. 15 Temmuz’dan bir gün önce Türkiye’de bulunmasını ‘özel görev’ diye açıkladı. Türk istihbarat birimleriyle görüşmelerinin olduğunu ancak onlarla konuştuklarını açıklayamayacağını kaydetti.

Hillary Clinton’un Başkan seçilmesi halinde bunun Türkiye’ye olumsuz yansıyacağını belirtti. “Fethullah Gülen aysbergin görünen yüzü. Daha büyük felaketlere götürebilecek ensturmanlar var. Türkiye’de çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve medya Amerika’nın etkisinde” dedi. Türkiye ve Rusya arasında stratejik ortaklık ekseninde çalışmalar yapmakla görevli olduğunu bildirdi.


Dugin’i yakalamışken selfi çekmeyi de ihmal etmedim. 54 yaşında lakin gayet bakımlı ve dinç. Yakışıklı olduğunu belirtelim.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.