Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Dağ yöresi pozitif ayrımcılıkla kalkınacak'

Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık’ta vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dağ bölgesine pozitif ayrımcılık yaparak, göçü tersine çevireceklerini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2014 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2014 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Dağ yöresi pozitif ayrımcılıkla kalkınacak'
Seçimlerin ardından büyükşehir sınırlarına dahil olan tüm ilçelerde teşekkür ziyaretlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın dağ ilçeleri Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık’ta da vatandaşlarla buluştu. İlk olarak Orhaneli ilçesine gelen Başkan Altepe, burada yeniden seçilen Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara, seçimlerde verdikleri destekler nedeniyle teşekkür eden Başkan Altepe, daha sonra ilçeyi gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Buradan Büyükorhan’a geçen Başkan Altepe, burada da Büyükorhan’ın yeni Belediye Başkanı Hasan Taş’ı makamında ziyaret etti. Harmancık ilçe ziyaretinde de Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Altepe, burada da ilçeyi gezip vatandaşları selamladı.
Dağ ilçeleri ziyaretinin son durağında Keles’e gelen Başkan Altepe, ilçe girişinde coşkuyu bir kalabalık tarafından karşılandı. Keles’in yeni Belediye Başkanı Mehmet Teke ve vatandaşlarla birlikte sokak sokak gezip vatandaşları selamlayan Başkan Altepe, daha sonra belediye binası önünde vatandaşlara seslendi. Büyükşehir sınırlarına dahil olmamasına rağmen geçen 5 yıl içinde dağ ilçelerine altyapıdan hizmet binalarına, üretim tesislerinden sosyal yatırımlara kadar pek çok alanda hizmet yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Yörük Türkmen kültürünün yaşatıldığı bu topraklar bize ecdat emaneti. Bu nedenle dağ bölgesine karşı hep pozitif ayrımcılık içinde olduk. Çünkü burada göçü engellememiz, halkımızı kendi topraklarında mutlu ve huzurlu etmemiz gerekir. Artık bu işler gönüllülüğün ötesinde bizim görevimiz haline geldi. Özel İdareler kapatıldı. Köy yollarından altyapıya, kırsal kalkınmadan sosyal donatı alanlarına kadar her şey bizim öncelikli görevimiz oldu. Kısacası artık Osmangazi’de, Nilüfer’de ne varsa Orhaneli’de, Keles’te, Harmancık’ta ve Büyükorhan’da da olacak. Vakit kaybetmeden çalışmalara başlıyoruz. Zaten nereye gölet lazım, nereye tarımsal tesis lazım hepsini belirlemiştik. Şimdi de imalatları başlatıyoruz. Tarımsal kalkınma nasıl olurmuş, herkese göstereceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.