Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cüneyt Yıldız'ın katil zanlısından şok ifadeler

Bursa’da geçen hafta zabıta memuru tarafından makamındaki odasında vurulan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cüneyt Yıldız'ın katil zanlısından şok ifadeler
 Bursa’da geçen hafta zabıta memuru tarafından makamındaki odasında vurulan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız hayatını kaybetti.

 

Olayı gerçekleştirdikten sonra firar eden ve 5 gün sonra Bursa polisi tarafından Yozgat’ta yakalanan 47 yaşındaki zanlı Fevzi Bekar ‘ın Gürsuspor Başkanlığı döneminden futbolcu alacaklarından kaynaklanan 200 bin liralık borca karşılık maaşına haciz geldiği iddia edildi.

Fevzi Bekar'ın  iki  yıldır her ay maaşından bin lira kesinti yapıldığı, zanlının Başkan  Cüneyt Yıldız 'dan kendisini müdürlüğe tayin etmesini,  bu tayin sayesinde maaşında yapılacak 1000 liralık artışla borcu daha rahat ödeyebileceğini söylediği öğrenildi.

Yıldız’ın da Bekar'ın müdürlük için yeterli çalışma koşullarına olmaması nedeniyle bu teklifi kabul etmediği,  zanlının da vedalaşma bahanesiyle geldiği belediye binasında Yıldız’a silahlı saldırıda bulunduğu ortaya çıktı.

620 KİLOMETRE OTOSTOP YAPARAK KAÇTI... 

Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve yakın koruması Yener Şimşek’i silahla vurduktan sonra belediyenin önünden 10 plakalı bir otomobille binerek kaçan Fevzi Bekar Gölbaşı mevkiinde bu otomobilden inerek başka bir otomobile geçti. Harekete geçen Bursa polisi zanlının kaçtığı 10 plakalı otomobilin sürücüsünü yakalayıp ifadesini alsa da sürücünün zanlıyı yaralı sandığı bu nedenle aracına aldığı olayı daha sonra öğrendiği ortaya çıktı.

Bu süre zarfında otostop yaparak değiştirdiği otomobiller sayesinde izini kaybettiren Fevzi Bekar 4 gün boyunca kaçarak 620 kilometrelik yolu otostopla Yozgat’a kadar geldi. Zanlının Kayseri ve Yozgat’ta bulunan yakınlarının yanına gelebileceği ihtimali üzerine harekete geçen Bursa polisi iki ayrı bölgeye de özel ekip gönderdi. Çemberin daralması üzerine kaçamayacağını anlayan Fevzi Bekar Yozgat Boğazlıyan ilçe Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim oldu.

İlk ifadesinde borcundan dolayı zor günler yaşadığını bu nedenle konuşmak için gittiği Gürsu Belediye Başkanı  Cüneyt Yıldız’ın makamında silahı çekip kendi kafasına dayamak istediğini ancak Yıldız ve korumasının müdahalesi sonrası silahın ateş aldığını  ileri süren Bekar'ın başkan vurulunca panik olup korkutma maksatlı ile yere ateş etmek istediğini, başkanın korumasının da bu esnada vurulmuş olabileceğini söylediği  iddia edildi.

Fevzi Bekar Bursa polisi tarafından getirildiği Bursa İl Emniyet Müdürlüğünde ise susma hakkını kullandı. (haberturk)

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.