Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çöp Kamyonundaki Deney Tüpleri Bomba Gibi Patladı: 1 Yaralı

Bursa’da bir lisenin fen laboratuvarındaki artık deney tüpleri, çöp kamyonunda bomba gibi patladı. Belediye işçisinin yaralandığı olay sonrası polis ekipleri de alarma geçti. Belediye yetkilileri, okul yöneticilerini deney tüplerini gelişigüzel...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2015 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2015 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çöp Kamyonundaki Deney Tüpleri Bomba Gibi Patladı: 1 Yaralı
Bursa’da bir lisenin fen laboratuvarındaki artık deney tüpleri, çöp kamyonunda bomba gibi patladı. Belediye işçisinin yaralandığı olay sonrası polis ekipleri de alarma geçti. Belediye yetkilileri, okul yöneticilerini deney tüplerini gelişigüzel çöpe atmamaları konusunda uyardı.
Olay, merkez Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi Acar Sokak’ta meydana geldi. Belediye çalışanı çöp kamyonuna atık yüklemeye başladı. Civardaki bir liseden de atık alan 2 çocuk babası 32 yaşındaki Kadir Akpunar, atıkları çöp kamyonuna yüklemeye başladığı sırada patlama meydana geldi. Okuldan aldığı atıkların içinde bulunan kimyasal madde ve deney tüpleri, sıkışarak Akpunar’ın yüzüne patladı. Yaralanan Akpunar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleriyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı. Akpunar’ın yüzünde yanıklar oluşurken, iki gözü de ciddi şekilde zarar gördü.

"BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜYLE YÜZÜME PATLADI"
Kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Akpunar, büyük bir gürültüyle atıkların yüzüne patladığını belirterek, “ Akpınar Mahallesi’nde çöp topluyorduk. Bir liseden aldığımız atıkları tam çöp kamyonuna koyacakken bir patlama oldu. Kamyona koyduğum atıklar büyük bir gürültüyle yüzüme patladı. Şuanda göremiyorum, gözlerimi açamıyorum. “ diye konuştu.

"ÖNCE ATEŞ ÇIKTI SONRA PATLAMA SESİ GELDİ"
Akpınar Mahallesi Acar Sokak’ta meydana gelen patlamayı gören esnaf Yusuf Danış," Çöp arabası buraya geldi. Ardından çöp kamyonun arkasında bir ateş yükseldi ve sonra patlama sesi geldi. Belediye çalışanları su dökerek müdahale edince ateş daha da büyüdü. Belediye işçisi yüzünden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. İşçiler, atığı civardaki meslek lisesinden aldıklarını söyledi. Ardından polisler gelerek çöp kamyonunda ve atıklarda inceleme yaptı. " diye konuştu.
Patlama sonrası Emniyet Müdürlüğü ekipleri de alarma geçti. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, temizlik işçisinin de ifadesine başvurdu. Belediye yetkilileri okullarda, hastanelerde ve tıbbi alanlardaki atıkların özel atık araçlarına teslim edilmesini ve günlük atık kutuları konulmaması gerektiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.