Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çobanlara uygulamalı eğitim

Bursa’nın Karacabey ilçesinde çobanlara uygulamalı eğitim verildi.Karacabey Halk Eğitim Müdürlüğü ve Bursa İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından açılan kursa katılan koyun-keçi yetiştiricileri, Bandırma Koyunculuk...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çobanlara uygulamalı eğitim

Bursa’nın Karacabey ilçesinde çobanlara uygulamalı eğitim verildi.

Karacabey Halk Eğitim Müdürlüğü ve Bursa İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından açılan kursa katılan koyun-keçi yetiştiricileri, Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret etti. "Sürü Yönetim Elemanı" kursunda eğitim gören kursiyerler, kurs ırklarının morfolojik ve fizyolojik özelliklerinin tespit edilmesi, kaliteli damızlık seçimi, kuzu yetiştirme, koyun yetiştiriciliği ve koyun besleme, koyun hastalıkları konusunda uygulamalı olarak eğitim aldı.

Karacabey MYO Öğretim Görevlisi Nazif Uzun, "Kursiyerlerimizin teknik olarak daha donanımlı olması hasebiyle işletme ziyaretinde bulunduk. Modern koyunculuk ve hayvan yetiştiriciliği konusunda teknik bilgi ve becerilerini artırdılar. Son yıllarda darboğazlar yaşayan hayvancılığın bu sıkıntıları aşması konusunda mutlaka kendi alanları hakkında eğitim almaları ve kendi tecrübelerinin yanında yeni teknolojik gelişmelerinin de hayvancılığa entegre edilerek hayvancılıktan daha fazla gelir elde edilebilmesi lazım” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.