Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cinayet olay yerinde canlandırıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 2014 yılı Temmuz ayında arkadaşını öldürüp beline taş bağladıktan sonra gölete atan katil zanlısına olay yerinde keşif yaptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2015 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2015 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cinayet olay yerinde canlandırıldı
31 Temmuz 2014 tarihinde Belediye Fen İşleri aracının sürücüsü tarafından gölette ceset bulunmuştu. Jandarma ekipleri cinayet tarihlerinde İnegöl’de ve Bursa’da kayıp olan 80 kilo ağırlığında kayıp şahısları sorgulamış, cesedin Sedat Vardar’a ait olduğu ortaya çıkmıştı. Vardar’, dövüldükten sonra 10 bıçak darbesiyle öldürülüp, eski kum ocağı göletine beline taş bağlanıp atılmış olarak bulunmuştu. 
İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerin geniş güvenlik tedbirleri arasında olay yerine keşif için getirilen katil zanlısı İlker U, Ağır Ceza Mahkemesi heyetine cinayeti anlattı. Bir yıl önce cinayette kullanılan 36 kiloluk kaldırım taşı da olay yerine getirildi. Kaldırım taşı sanığa gösterilerek, nasıl kullandığı soruldu. Ağır Ceza Başkanı Ercan Aydın ve mahkeme heyeti, sanıktan cinayeti canlandırmasını istedi.
Sanık İlker U, "O gün gece saatlerinde balık tutmak için göletin kenarına gittik. Yanımıza oltaları aldık gölette balık tuttuk. Sedat o sırada uyuşturucu içiyordu ve bir anda bana küfretmeye başladı. Yanımızda getirdiğimiz ve karpuz kesmek için kullandığımız bıçağı alıp bana salladı, fakat denk gelmedi. O sırada taşa takılıp yere düştü. Ben de üstüne atladım, bıçağı alıp bıçaklamaya başladım. O sırada Sedat bana ‘Öldür beni, yoksa ben seni öldüreceğim’ diyerek bağırıyordu. Sonrasında hayatını kaybetti. Cesedi yaklaşık 15 metre su kenarında sürükledim. Etrafta banket taşı buldum. Cesedin üzerindeki eşyaları çıkardım. Karnına banket taşını balık misinasıyla bağladım. Gölete yuvarladım, ancak gölede girmeyince sopayla iteledim. Bir süre sonra ceset sular içinde kayboldu” dedi.
MAHKTULÜN BABASINDAN TEPKİ O sırada Sedat Vardar’ın babası Rahmi Vardar, cinayeti dinlerken, “Sopayla balon mu itiyorsun” diyerek tepki gösterdi. Baba Rahmi Vardar, jandarma tarafından sakinleştirildi. Cinayet keşfini canlandırılmasının ardından zanlı yazılı olarak yeniden ifade verdi.
Jandarma ekipleri keşif bitene kadar gölet ve çevresinde kuş uçurtmadı. Zanlı, ifadesinin ardından cezaevine gönderildi. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma tarihini 28 Ağustos olarak belirledi.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.