Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçiye büyük müjde! O borçlar ertelendi

Ak Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı Ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yaz Başından Bu Yana Gündemde Olan Çiftçi Borçlarının Ertelenmesine Dair Kararın Resmi Gazetede Yayınlanarak Yürürlüğe Girdiğini Açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiftçiye büyük müjde! O borçlar ertelendi
Hükümet çıkardığı kararname eki ile doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden (TTK) aldıkları düşük faizli kredi borçlarını bir yıl süreyle erteledi. Borç ertelemesinden 1 Ocak 2016-31 Aralık 2016 tarihleri arasında doğal afetler sebebiyle zarar gören çiftçiler ve tüzel kişiler yararlanabilecek.

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yaz başından bu yana gündemde olan çiftçi borçlarının ertelenmesine dair kararın Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. Ocak ayından bu yana Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde başta aşırı yağışlar olmaz üzere çeşitli doğal afetler sebebiyle çiftçilerin zarar gördüğünü, bunun için Ziraat Bankası ve TKK’ya olan borçların ertelenmesi yönünde başvurular olduğunu hatırlatan Vekil Hüseyin Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu yönde yaptığı çalışmanın sonuçlandığını bildirdi.

Borçların çeşitli afetler sebebiyle zarar gören gerçek ve tüzel kişilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperafitlerinden aldıkları düşük faizli kredi borçlarını kapsadığına dikkat çeken Hüseyin Şahin, “Bakanlar Kurulu’nun borçların bir yıl ertelenmesine ilişkin kararname eki 7 Eylül’de Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Borç ertelenmesine ilişkin karardan ekilişleri, ürünleri ve hayvan varlıkları en az yüzde 30 zarar görmüş üretici ve tüzel kişiler yaralanabilecek. İl ve ilçelerdeki hasar tespit komisyonlarının vereceği karara bağlı olarak uygulanacak ve ertelenen borca vadesi itibarıyla çok düşük faiz oranı uygulanacak” dedi.
Milletvekili Hüseyin Şahin, doğal afetlere karşı alınacak tedbirlerin kısıtlı olduğuna dikkat çekerek, çiftçilerin gördüğü zararları ancak tarım sigortası yaptırarak karşılayabileceklerini söyledi. Hükümet olarak zarar gören çiftçilere borçlarını erteleyerek bir nebzede olsa nefes aldırdıklarını belirten Hüseyin Şahin, “Sanayi ve hizmet sektörüne olduğu gibi tarım sektörüne de hükümet olarak çeşitli destekler veriyoruz. Üreten, yetiştiren çiftçimizin her zaman yanındayız. Çiftçilerimize yönelik, teşvik ve desteklerin yanı sıra, zor zamanlarında borçlarını erteleyerek sıkıntılarını gidermek için adım atıyoruz. Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerimiz, hasar tespit komisyonu raporları ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine başvurarak borçlarını erteletebilir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.