Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçilere İpard destekleri anlatıldı

İnegöl Belediyesi, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliği ile çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.Toplantıda TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından İpard-1 ve İpard-2 desteklemeleri hakkında bilgiler verildi....

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiftçilere İpard destekleri anlatıldı

İnegöl Belediyesi, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliği ile çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından İpard-1 ve İpard-2 desteklemeleri hakkında bilgiler verildi. Sani Konukoğlu Konferans Salonu’ndaki toplantıda, TKDK uzmanları, İnegöllü çiftçilere kısa adı İpard olan katılım öncesi yardım aracı desteklemeleri hakkında bilgiler verdi.

TKDK İl Koordinatörü Ömer Berksun, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun 2007 yılında 5608 sayılı kanunla standartların yükseltilmesi ve katılım öncesi yardım fonlarını kullanmak için kurulmuş bir kurum olduğunu belirterek “Tarım Bakanlığımızın yetkili kuruluşudur. Biz Bursa İl Koordinatörlüğü olaraktan 2012 yılında kurulduk. 2013 yılından bugüne kadar 4 buçuk yıldır Bursa ilimizde Avrupa Birliği fonlarını yüzde 75’i Avrupa Birliği fonları yüzde 25’i Türkiye Cumhuriyeti fonları olmak üzere dağıtmaya başladık. İpard-1 programı 2016 yılı başında tamamlandı. Bizim İpard programımız 3 sektörden oluşuyor. Programın maksadı da yatırım yapan kişilere hibe desteğinde bulunmak. Birincisi hayvani yatırımlar, et ve süt ile ilgili işletmeler. İkincisi et, süt işleme merkeziyle ilgili yatırımlar ve soğuk hava deposu. Üçüncüsü de daha çok kırsal alanda yer alan nebati üretim, mantarcılık, arıcılık, zanaatkarlık, kırsal turizm su ürünlerinin yetiştirilmesiyle ilgili alanlar” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.