Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li belediye balyozu garibanın tepesinde !

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Turgay Erdem’in, beraber yaşadığı kadının kardeşi adına yaptırdığı iddia edilen ormanlık alandaki villanın kaçak olup olmadığı iddiaları devam ederken, belediye kavun karpuz sergisi açan esnafın işyerlerine dozerle yerle bir etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2019 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’li belediye balyozu garibanın tepesinde !

HABER: MURAT DORUK

Güldüren haber..

Hasanağa’daki Orman alınanda göl manzaralı ve kapısına kadar belediye imkanlarıyla asfalt dahil alt yapı hizmeti götürülen kaçak villa ile ilgili yıkım kararı uygulanmazken, aynı bölgede kavun-karpuz satanların barakaların yıkılıp, “Nilüfer’de kaçak inşaat ile mücadele ediyoruz” şeklinde haber bülteni yayınlanan belediye halkımız tarafından gülünç bulundu.

Kaçak villa için top bakanlıkta

Hasanağa’daki kaçak villa iddialarıyla ilgili olarak vatandaşların yaptıkları şikayetler ise kurumlar arasında sanki top oynanır gibi ona buna pas ediliyor. Halkın, Büyükşehir Belediyesine yaptığı şikayetler iddiaya göre sorumlu gözüken Nilüfer Belediyesine gönderilmiş. Bu belediyenin başkanı kendi yaptığı villaya kaçak diyebilir mi ki? Diye soran vatandaşlar, bakanlıktan gelecek cevabı bekliyorlar.

Nilüfer ilçesinde Hasanağa Mahallesindeki kaçak yapıldığı iddia edilen villa ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP’li ve villa yapmakla suçlanan Belediye başkanı, aynı mahalledeki kavun-karpuz sergilerini dozerle yerle bir etti ve “kaçak yapılaşma ile mücadele ediyoruz” diyerek halka haber duyurdu.

Nilüfer ilçesinde, özellikle CHP’li belediye yönetimleri süresince ortaya atılan ve doğru çıkan pek çok iddialarla ilgili tartışmalar devam ediyor. En son yaşanılan CHP’li belediye başkanı Turgay Erdem’in eşinden ayrılmadan kimisine göre dost hayatı yaşadığı iddia edilen Belediye müdürü kadının erkek kardeşine ait olduğu anlaşılan Hasanağa’daki kaçak villa iddiaları hala siyasetin gündeminde.

Büyükşehir topu Nilüfer’e atmış!

Bu iddialarla ilgili olarak vatandaşlarda duydukları olayların doğru olup olmadığının araştırılması için şikayet haklarını kullanıyorlar.

Büyükşehir Belediyesi, Hasanağa’da Turgay Erdem tarafından, “arkadaşımın erkek kardeşine ait” diye açıklama yaptığı fakat kendi adına yaptırdığı ileri sürülen villa konusunda ilginç olaylar da su yüzüne çıkmaya başladı. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi, insanları hayrete düşüren bir olaya imza atmış. Yapılan şikayetleri, Nilüfer Belediyesi’ne bildirmiş ve konuyla ilgili bilgi istemiş. Belediye, tıpkı CHP’li başkanın dediği gibi, “villa ile ilgili olarak İmar affından faydalandırıldı” şeklinde açıklama göndermiş.

Vatandaşların ısrarlı şikayetleri üzerine ise Nilüfer Belediyesi, bu villa için imar affı uygulanıp uygulanmayacağı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından görüş istemiş.

Büyükşehir Belediyesi de kendisi inceleme yapmak ve bakanlıkla ilgili dairelerden görüş alması gerekirken, Nilüfer Belediyesi’nin istediği görüşü beklemeye başlamış.

Şimdi., Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelecek cevap bekleniyor.

Oysa ki, konunun kamuoyunun gündemine oturması üzerine AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı yönetimi, Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunup, bu villanın eski kayıtlarda gözükmediğini ve 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapıldığının anlaşıldığını ileri sürüp, suç duyurusunda bulunmuştu.

Villa yerine karpuz sergisi yıkıldı

Nilüfer Belediyesi 29 Ağustos 2019 tarihinde bir bülten yayınlayıp, kaçak inşaatlarla mücadele edildiğini duyurdu.

Bülten aynen şöyle;

Nilüfer’de kaçak yapıya geçit yok

Kaçak yapı ile mücadeleye devam eden Nilüfer Belediyesi, ruhsata aykırı ve kent estetiğini bozan yapılara izin vermiyor. Nilüfer Belediyesi ekipleri son olarak Hasanağa, Kızılcıklı ve Balkan mahallelerinde hazineye ve kamuya ait araziler üzerine yapılan kaçak yapıları yıkmak üzere görev başındaydı.

Maliye ve kamu arazileri üzerine derme çatma malzemelerle baraka tarzı inşa edilen ve aralarında ticarethane olarak da kullanıldığı tespit edilen kulübe ve kaçak yapıların da bulunduğu yapıların yıkım işlemine 60 kişilik belediye personeli katıldı. Emniyet güçlerinin gözetiminde gerçekleştirilen çalışma ile bir günde 22 adet kaçak yapı yerle bir edildi. İmar ve şehircilik müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği yıkımdan geriye kalan malzemeler ulaşım hizmetleri ve temizlik işleri müdürlüğünce temizlendi.  

Halkın tepkisi!

Nilüfer ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Turgay Erdem tarafından yapıldığı ve yaptırıldığı iddia edilen villa bulunduğu yer Hasanağa Mahallesi. Yine, kavun-karpuz sergilerinin yıkıldığı yer de Hasanağa mahallesi.

Mahalle halkı, kaçak villa iddiaları konuşulup dururken, belediye ekiplerinin garibanların yaz aylarında kavun-parpuz sattığı sergi ve barakalarının yıkılmasını “gülünç uygulama” olarak buldular. Özellikle Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ve kaçak inşaatla mücadelenin kavun-karpuz sergisiyle sınırlı kalmaması gerektiğini isteyen mahalle halkından bazı vatandaşlar ise, “biz zaten bu villanın yıkılmayacağını, bu villa yolunun asfaltlanması sırasında yaptığımız şikayetlerin dikkate alınmayışı sırasında anladık. Fakat, gazetelere konu olunca gelip gidenler oldu. Bu kez, hak ve adalet yerini bulur diye düşündük. İnşallah hak ve adalet yerini bulur. Çünkü, hem belediye başkanı hem de kaçak villa yapan kişinin aynı isim olması iddiaları dikkate alındığında, insanın kendi kendini vurması beklenemez. İmar konusunda ve kaçak yapılaşma konusunda en büyük yetkili olan Büyükşehir Belediyesinin de böylesine olaylara seyirci kalması bizleri üzüyor” diye konuşuyorlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.