Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de iç savaş...Birbirlerine düşmüşler!

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey arasındaki gerginlik ve yaşanılan karşılıklı suçlamalarla ilgili görüntüler, gazetemiz WhatsApp hattına gelen bir görüntü ile gün yüzüne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 00:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’de iç savaş...Birbirlerine düşmüşler!

Murat DORUK

İddialara göre, toplantı Nilüfer ilçesinde yapılıyor. Konusu, 31 Mart mahalli seçimleri ve Nilüfer ilçesindeki sonuçlar, partinin yönetim kademesinde değerlendirilecek. Toplantıya Büyükşehir adayı olan Mustafa Bozbey’de katılıyor.

Toplantı sırasında ise, tarafların birbirleriyle ilgili yaptıkları konuşmalar ve söylemler, ortalığı gerginleştiriyor. Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey, mahalli seçimlerde il örgütünün kendisini yalnız bıraktığını, destek olmadığını, bazı ilçelerde de sandık başlarına görevlendirme yapmadığını, bu sandıklardan da CHP’ye oy çıkmadığını iddia ediyor. Kısaca, Bozbey, il başkanı Hüseyin Akkuş’u, seçim çalışmalarıyla ilgili yalancılıkla suçluyor.

Bu söylemlere cevap vermek isteyen il başkanı Hüseyin Akkuş ise, CHP il yönetimi, ilçe yönetimleri ve Bursa örgütü olarak bütün adaylarla, ittifak adayları dâhil sürekli uyumlu çalıştıklarını, Büyükşehir adayının ise “ben kendi çalışmamı kendim yaparım” diyerek, parti görevlilerinden uzaklaştığını, buna rağmen, kendilerinin bütün toplantı ve çalışmalara katıldıklarını ifade etti. Bu konuşma sırasında, yerinden il başkanını tekrar “yalancılıkla” suçlayan Bozbey ile başkan arasındaki karşılıklı diyaloglar ise partililer tarafından hayretle karşılanıyor.

Tartışma sırasında Bozbey ve yanındaki bazı kişiler salonu terk edip dışarı çıkıyorlar.

Yaşanılan bu olaylar, CHP içinde uzun süredir devam eden bir iç savaşın başladığını ve baltaların çıkarılıp, karşılıklı çatışmanın başlatıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Gazetemiz WhatsApp ihbar hattına gelen ve toplantı sırasında çekildiği anlaşılan görüntüler ile yapılan konuşmaların, siyasi etiklere uymadığını öne süren bazı partililer, “Atatürk’ün kurduğu parti diye konuşmaya başlayanlar, kendi koltuk kavgaları uğruna, Atatürk’ün kurduğu partiyi rezil ediyorlar” diye iddialarda bulundular.

CHP içinde yaşanılan bu istenmeyen olayların kamuoyu ile paylaşılmaması içinde Bozbey ve arkadaşlarının, daha önceden kendilerine destek eden, yardım eden medya mensupları ile konuştukları ve yayılan görüntüleri haber olarak kullanılmasına engel olma adına çabalarda bulundukları da iddialar arasında yer aldı. Bizim, gazetemize ise ne Bozbey kanadından ne de il örgütü kanadından, bu konuyla ilgili olarak haberlerin yapılıp yapılmayacağı konusunda herhangi bir istekde bulunulmadı.

Toplantıda yapılan konuşmalarda ise, Bozbey’in, mahalli seçimlerde İl Başkanı ve yönetiminin kendisini tek başına ve yalnız bıraktığını iddia ettiği anlaşılıyor. İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un ise CHP örgütü olarak bütün adayların yanında seçimlerde çalıştıklarını, seçimi kaybeden adayın ise kendi başarısızlığına bahane bulma adına başkalarını suçlamayı seçtiğini söylemesi dikkat çekiyor.

CHP Bursa’da başlayan bu iç savaş ve çekişmenin ana nedeni olarak, seçimlerde kazanamayan Bozbey ve arkadaşlarının il yönetimini ele geçirme planları yapması olarak konuşuluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.