Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yıldırım ön seçim istiyor

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan, 2015 seçimlerine girecek milletvekili adaylarının Bursa’da ön seçimle belirlenmesini istediklerini, ancak örgütlerdeki yönlendirilmiş üyelerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Yıldırım ön seçim istiyor

Haber: Caner EVYAPAN

 

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan, 2015 seçimlerine girecek milletvekili adaylarının Bursa’da ön seçimle belirlenmesini istediklerini, ancak örgütlerdeki yönlendirilmiş üyelerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

 

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu. 1 ay önce Eskişehir’de yapılan toplantıyla 2015’teki genel seçimlerin startını verdiklerini ifade eden Başkan Aklan, milletvekili aday adayı olacakların 25 Aralık’a kadar partideki görevlerinden istifa edeceklerini, devamında ise örgütlerdeki yenilemelerle birlikte Ocak ayında tüm CHP örgütlerinin tam anlamıyla hazır olacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında mahalle sorumluları, sandık sorumluları ve seçim günü iletişim teknolojik altyapı konusunda görev alacak olanlara parti içi eğitimlerin verilmeye başlandığını kaydeden Başkan Güner Aklan, kendisinin milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki soruya ise şu cevabı verdi: “Adaylık düşünmüyorum. Yıldırım’daki delegelerimiz bize ilçe başkanlığı görevini verdi ve bu süreyi tamamlayacağız.”

‘YEREL SEÇİM GİBİ ÇALIŞACAĞIZ’

Yerel ve genel seçimlere hazırlık çalışmalarının yapı itibariyle farklılık gösterdiğini dile getiren Aklan, “Biz bu seçimlere, yerel seçim havasında hazırlanacağız. Her mahalleyi parti görevlilerimizle paylaşarak çalışacağız. Sadece parti programımızı anlatmak yerine vatandaşlarımızla yüz yüze görüşerek çok daha aktif olacağız. İnsanımızın çözüm önerilerini dinleyeceğiz. Şirinevler ve Teferrüç’te başlattığımız çalışmaları sürdürerek, her mahallemizin sorununu konuşacağız” diye konuştu. Vatandaşların CHP’nin politikasını çok iyi bilmediğini ifade eden Başkan Aklan, “Bunları tek tek konuşup anlatacağız. Vatandaşlarımızla iç içe olacağız” dedi.

‘HEMŞERİCİLİĞİN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ’

Son dönemlerde insanların siyasetten soğutulduğunu ve bu nedenle seçim atmosferlerinin yaşanmadığını dile getiren Güner Aklan şunları söyledi: “Türkiye’de artık sivil toplum kuruluşları bile alçak frekansta yürüyor. İnsanları ekonomisi iyi değil ki siyaset yapabilsin. Vatandaşın amacı karnını doyurmak. Bundan 30-40 yıl önceki atmosfer ülkede yok. 2015 seçimleri öncesinde yerel seçim atmosferini bu yüzden yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Yıldırım zor bir bölge ama yeterli çalışmayı yaptığınızda iyi sonuç alınabilecek bir bölge. Hemşericilik yanlış bir uygulama. Bu, insanları kutuplaştırmaya götürüyor ve şovence sonuçlar verebiliyor. Özellikle Yıldırım’da bu anlayışı kırmamız gerekiyor.”

YIĞMA ÜYELERE DİKKAT

Seçimler öncesi milletvekili adaylarının belirlenmesiyle ilgili ilçe başkanları olarak ön seçim talebinde bulunduklarını anlatan Başkan Güner Aklan şöyle devam etti: “Adaylarımız örgütten gelen, partide emeği olan, CHP’ye bir şeyler kazandırması mümkün olan insanlar olmalı. Biz ilçe başkanları olarak ön seçim talebinde bulunduk. Yıldırım olarak da bunu istiyoruz. CHP’nin yeni tüzüğü itibariyle adayların yüzde 85’i ön seçimle belirleniyor. Genel merkez yüzde 15’lik kontenjana müdahale edebiliyor. Biz Bursa’da ön seçim istiyoruz ama bunula ilgili dikkatli olmalıyız. Yığma, yönlendirilmiş üyelerle bu sistem suiistimal edilebiliyor. Bunu dengede tutmak gerekiyor. Sadece ön seçimde yararlanmak amacıyla partiye dahil edilen üyelerle bu iş olmaz. Genel merkez de bu üyelerle ön seçim olmasını istemeyebilir. Hatta yığma üyelerin önüne geçmek için, üniversitelerdeki çan eğrisi benzeri bir sistem geliştirilebilir. Ön seçimde bir bölgede çok oy alan, ancak başka bir bölgede hiç oy alamayan adaylar bu şekilde belirlenebilir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.