Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘CHP Bursa’yı alamadığı için Bursalıları cezalandırıyor’

CHP’nin Bursa’yı alamadığı için Bursalıları cezalandırmaya çalıştığını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, BUDO’nun Eminönü İskelesine Yüzde 300 zam yapıldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2020 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2020 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘CHP Bursa’yı alamadığı için Bursalıları cezalandırıyor’

HABER: Burhan KAYA

Ak Parti Bursa Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve TBMM Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu. Ziyarette gündemi değerlendiren Özen, 2 yıllık vekillik döneminin verimli geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Vekillik onurlu bir görev. Hem Bursa hem de Türkiye için daha iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz. Biz AK Parti’nin Bursa’daki tüm bileşenleri olarak uyumlu ve koordinasyon içinde çalışıyoruz. Bursa için yapılan ve yapılması planlanan projeler var. Hayata geçmesi için sürekli istişare ve takip içindeyiz. Özellikle Cumhurbaşkanımızın Bursa’ya büyük bir sevgisi var. Yapılan her çalışmada kendisinin büyük katkıları var.”

SEL FELAKETİ

Kestel’in Dudaklı köyünde yaşanan afete değinen Refik Özen, afetin ilk gerçekleştiği andan itibaren gerek Valilik gerekse Büyükşehir’in hemen müdahale ettiğini ifade etti. Acı bir olayın yaşandığını belirten Özen, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bölgeye bakanların geldiğini ifade ederek, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını da sözlerine ekledi.

SAVUNMA SANAYİ

Savunma alanında atılan adımlar hakkında da açıklamada bulunan Vekil Özen, “Savunma noktasında yerlilik oranımız çok arttı. Bu dışa olan bağımlılığımızın azalmasını sağlıyor. Bunun en büyük avantajını terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda görüyoruz. Dışarıya bağımlı olmadığımız için bütün operasyonlarımız başarılı ve sürdürülebilir oluyor. Yine Libya’da ülkemizin menfaatleri için Libya hükümeti ile  attığımız adımlarda yerli ve milli imkanların avantajlarını çok fazla görüyoruz. Bu ülkemizin geldiği nokta açısından çok önemli. Bunu daha da devam ettireceğiz” dedi.

KORONAVİRÜS SALGINI

Türkiye’nin koronavirüs salgınında başarılı bir süreç yürüttüğünü ifade eden Özen şunları söyledi: “Süreç bizim açımızdan başarılı geçti. Özellikle diğer ülkelere nazaran iyi bir ivme yakaladık. Bu sağlık sistemimizin başarısını ortaya koyuyor. Yapılan hastaneler bu sürecin iyi bir şekilde atlatılmasında çok etkili oldu. Bursa’daki salgının seyri şu an için olumlu olmasada eminim bunu da atlatacağız. Ancak bu yine vatandaşın elinde. Vatandaşlarımızın gerekli önlemleri alarak konuya hassas bir şekilde eğilmeli.”

BUDO İSKELESİNE ZAM

Yapılan her başarılı çalışmadan sonra muhalefetin kuru eleştirilerine maruz kaldıklarını söyleyen Özen, bunun son örneğini BUDO’nun Eminönü iskelesine yapılan zamda gördüklerini ifade etti. CHP’nin Bursa’yı alamadığı için Bursalıları cezalandırmaya çalıştığını belirten Özen şu ifadeleri kullandı: “CHP zihniyeti her zaman bize engel olmak için bir yarış içinde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi en son BUDO’ya yönelik aldığı kararı ibretle gördük. CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni alamadığı için aldığı bir ceza olarak görüyoruz. BUDO’nun kullandığı Eminönü iskelesine yüzde 300 zam yapması bu hazmedememeyi görüyoruz. Bu zihniyeti halkımızın takdirine bırakıyoruz.”

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.