Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Bursa'dan oturma eylemi

CHP Bursa teşkilatı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Bursa'dan oturma eylemi
 CHP Bursa teşkilatı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptı.

CHP İl Başkanı Metin Çelik ve partililer, eğitim sistemini eleştirmek için Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklaması yapmak için toplanan 50 kişilik grup, polis engeliyle karşılaştı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi bölgeye sevk edildi. Polis, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapamayacakları konusunda partilileri ikaz etti. Partililer, bu duruma tepki göstererek, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

CHP İl Başkanı Metin Çelik, “Emniyet görevlisi arkadaşlardan aldığımız bilgiye göre, sayın vali, milli eğitim önünde basın açıklaması yapılmayacağı konusunda talimat vermiş. Biz de sayın valimizi protesto edip, açıklamamızı burada yapmayacağız" dedi.

Partililer, alkışlar ve sloganlar eşliğinde CHP il binasına giderek, basın açıklamasını burada yaptı. Çelik, “Eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan meseleleri artık dayanılmaz hale dönüştü. Her eğitim öğretim yılı, giderek ağırlaşan sorunlar ve çelişkiler eşliğinde açılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ise her yıl çözüm üretmekten çok yeni problemler oluşturan politika ile başta eğitim emekçileri olmak üzere öğrenci ve velileri mağdur ediyor” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.