Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP, Bursa'daki orman yangınını TBMM’ye taşıdı

Bursa’nın Osmangazi ve Mudanya’ya bağlı kırsaldaki mahallelerinde 50 hektarlık alanı etkisi altına alan orman yangını TBMM gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ile Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Mudanya İlçe Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP, Bursa'daki orman yangınını TBMM’ye taşıdı
Bursa’nın Osmangazi ve Mudanya’ya bağlı kırsaldaki mahallelerinde 50 hektarlık alanı etkisi altına alan orman yangını TBMM gündemine taşındı.
CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ile Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı ve ekibiyle birlikte Mudanya’nın Çağrışan ve Göynüklü mahallelerinde vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ ziyareti yaptı. Mahallelinin sıkıntılarını dinleyen vekiller, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

YANGINDAKİ ŞÜPHELER TBMM’DE

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye önerge veren Bursa Milletvekili Erkan Aydın, yangının çıkış sebebi ile geç müdahale edildiği yönelik vatandaşların iddialarını sordu. Önergesinde, kiralanan yangın söndürme helikopterlerinin ve uçaklarının ücretlerinin uçtukları saate göre ödenmesinden dolayı daha fazla uçarak para alabilmek için helikopterler ve uçakların yangın büyümeden uçuşa başlamadıkları iddialarının da yanıtlanmasını talep etti. THK’nın yangın söndürme helikopterleri ile uçaklarının bulunup bulunmadığını soran Aydın, önergesinde şu soruları yöneltti: “THK uçakları varsa neden kullanılmamaktadır? Geçtiğimiz yıllarda THK yetkililerinin, ‘Orman Bakanlığı'nın belirleyeceği bir fiyattan biz bu işi yapmaya hazırız’ dediği halde ihalenin kendilerine verilemediği doğru mudur? Bursa’da yaşanan orman yangının çıkış nedeni nedir? Kaç hektar orman zarar görmüştür? Yangına İhbar alındıktan ne kadar sürede havadan müdahale edilmiştir? Geç müdahale yapıldığı doğru mu dur? Yangında zarar gören vatandaşların zararları nasıl tazmin edilecektir?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.