Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Bursa’da 2019 maratonu başladı

CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, 27 Mart’ta düzenlenecek büyük toplantıda Bursa’daki 30 binin üzerindeki üyeye çalışma ve izleme masaları ile halka doğrudan ulaşmak amacıyla başlatılan eğitimleri anlatacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 01:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Bursa’da 2019 maratonu başladı

 

Haber: Caner EVYAPAN

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek 27 Mart’ta düzenleyecekleri büyük il toplantısı hakkında bilgi verdi. Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Çavuşoğlu ve yazarlar tarafından ağırlanan Başkan Özdemir ve il yönetim kurulu üyeleri, 30 binin üzerindeki üyenin davet edildiği büyük toplantıda çok önemli mesajlar verileceğini belirtti.

Göreve gelirken amaçladığı ve dile getirdiği ve 3 önemli ilkeyi bu toplantıda tüm üyelere anlatacaklarını kaydeden Özdemir, “Birinci ilkemiz ‘Barışık parti’ olmaktır. Bu bağlamda partimizde eski dönemlerde görev yapmış, her türlü göreve aday ve aday adayı olmuş, seçilmiş ya da seçilememiş tüm arkadaşlarımızı bu toplantıya davet ettik. Şu aşamada ve bundan sonra kendileriyle birlikte fikir alışverişinde bulunarak ilerlemek istediğimizi ifade ettik” şeklinde konuştu. İkinci ilkeyi ‘Çalışkan parti’ ilkesi olarak açıklayan Özdemir, bu açıdan bakıldığında CHP Bursa örgütü olarak halka bire bir ulaşmak için çok sıkı bir mesaiyle çalışacaklarını ve bu amaçla yoğun bir ön hazırlık içerisine girdiklerini anlattı. Üçüncü ilkeyi ise ‘İktidarı hedefleyen parti’ şeklinde açıklayan Başkan Özdemir, “Temel hedefimiz iktidar ve bu ilkelerin tamamı üzerinde birlikte çalışmak için anlaştık” dedi.

ÇALIŞMA VE İZLEME MASALARI

CHP Bursa il örgütü olarak yeni bir yönetişim sistemi üzerinde çalışmaya başladıklarını da anlatan İl Başkanı Şadi Özdemir, 50 civarında çalışma masası ve 150 kadar izleme masası oluşturduklarını ifade etti. Çalışma masalarında kentsel dönüşüm ve hemşeri grupları başta olmak üzere 4’lü gruplar oluşturduklarını kaydeden Özdemir, tespit edilen sorunlarda vatandaşlara teknik ve hukuki destek sağlayarak birçok sıkıntının aşılmaya başladığını ifade etti. Özdemir’in verdiği bilgilere göre izleme masaları ise belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının bütçe ve uygulamalarını sıkı takip altına alarak aksaklıkları kamuoyuyla paylaşıyor.

‘KARNEYLE EKMEK DAĞITAN PARTİ’

Başkan Şadi Özdemir, CHP’nin bu güne kadar halkla bire bir yüzleşmediği için aleyhinde yaratılan imajla bilindiğini ifade ederek, “65 yıldır ülkeyi yönetmemiş bir partiyiz. Ancak bugün Türkiye’nin yaşadığı bütün sorunların nedeni CHP olarak gösteriliyor. Hala karneyle ekmek dağıtan parti olarak biliniyoruz. Halbuki ekmekle karne dağıtılan dönem, CHP’nin belki de en başarılı dönemidir. Çünkü 2. Dünya Savaşı yıllarında biz vatandaşımıza ‘2 yerine 1 ekmek yiyin, ama kimse yetim kalmasın’ diyerek ülkemizi milyonlarca insanın vahşice hayatını kaybettiği o savaştan uzak tuttuk” şeklinde konuştu.

HEDEF 9 BELEDİYE

Bu yanlış CHP fotoğrafını vatandaşların zihninde değiştirmek için Bursa’daki 2 milyon seçmene bire bir ulaşmak zorunda olduklarını söyleyen Özdemir, “Bu sayede Bursa’da bir iktidar değişimi yaşayacağız ve bunu Bursa’dan başlatacağız. İl başkanı seçilmeden önce söylediğim gibi, 2019 seçimlerinde Bursa’da 9 belediyeyi CHP’nin almasını sağlamak, halen vaadimdir. Eğer 8 olursa kendimi şimdiden başarısız olarak deklare ediyorum” ifadelerini kullandı. 21 bin üyeyi eğiterek seçmenlere doğrudan ulaşacaklarını kaydeden Özdemir, bu aşamada 65 eğitimci ile süren eğitimlerin 1 buçuk yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

“İŞ’TE CHP”

“İş’te CHP” projesinden bahseden Başkan Şadi Özdemir, kapalı bir yapı oluşturarak emek arayanla emek arz eden insanları buluşturmaya hazırlandıklarını kaydetti. CHP çatısı altında yer alan ve iş arayan bir işçinin, işçi arayan bir CHP’liyle bu sistem sayesinde bir araya getirileceğini söyleyen Özdemir, aynı şekilde esnafa yönelik de benzer bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.