Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇGD'den saldırıya kınama!

Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) Bursa Şubesi, gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2015 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2015 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇGD'den saldırıya kınama!
Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada "Ahmet Hakan’a yapılan saldırı bireysel değil demokrasiye, ifade ve basın özgürlüğüne ve insan haklarına yapılmış bir saldırıdır." ifadelerine yer verildi.
 
İşte o açıklamanın tam metni

"Türkiye, demokrasinin en önemli unsuru olan ifade özgürlüğünde bir darbe daha aldı. Son dönemde şiddet ve terör olaylarının hızla tırmandığı ülkemizde medya üzerindeki baskı, sindirme ve maalesef tehdit olayları da artıyor.

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet ve Sabah gazetelerine yapılan saldırıların ardından bu kez de gazeteci Ahmet Hakan, evinin önünde 4 kişi tarafından darp edildi. Neyse ki can kaybının yaşanmadığı bu saldırı göz göre göre gelmiştir. Hakan, kendine gelen tehditler nedeniyle devletten koruma talep etmiş ancak sonuca ulaşmamıştır. Öte yandan bir meslektaşımızın başka bir meslektaşımızı kamuoyu önünde açıkça hedef göstermesi asla kabul edilemeyecek ve mesleğin onuruyla asla bağdaşmayacak bir durumdur. Ötekileştiren, kin ve nefreti besleyerek buna ortam hazırlayan herkes bu tür saldırılardan sorumludur.

Ahmet Hakan’a yapılan saldırı bireysel değil demokrasiye, ifade ve basın özgürlüğüne ve insan haklarına yapılmış bir saldırıdır.

Medyanın kamu adına görev yaptığını bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Ahmet Hakan’a geçmiş olsun dilerken, deneyimli gazetecinin şahsında aslında basına yapılan bu türde çirkin saldırıları bir kez daha kınıyoruz!

ÇGD BURSA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.