Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cenevre’de Moody’s tartışması!

“Akbaba fonları ülkeleri istikrarsızlaştırmayı hedefler”

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cenevre’de Moody’s tartışması!
Bursa Haber – Ankara Parlamentolararası Birlik Grubu’nun 135. Genel Kurul toplantısında konuşan Ak Parti Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile oturumu yöneten Başkan arasında kredi derecelendirme kuruluşları yüzünden tartışma çıktı. Cenevre’deki toplantıda derecelendirme kuruluşlarını eleştiren Kavcıoğlu’na müdahalede bulunan Başkan, “konumuza dönelim” diye araya girince “söyleyeceklerimi bitirdikten sonra konumuza döneceğim” karşılığını aldı.
Ak Parti Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu ve Parlamentolararası Birlik Grubu (PAB) üyesi Kavcıoğlu, ‘FETÖ ve ekonomi’ eksenli konuşmasında, “15 Temmuz’da TSK içinde bir grup gizli FETÖ terör örgütü üyeleri darbe girişiminde bulundu. Bu haince bir komplodan daha fazlasıydı. Demokrasi ile seçilmiş hükümeti ve Türkiye’nin anayasal düzenini yıkmak için yapılan bir terör operasyonuydu. Ne yazık ki dünyanın birçok yerinde ve Avrupa’da birçok arkadaşımız Türkiye’deki gerçek durumu ve halkın duygularını kavrayamadılar” dedi.

Türkiye’nin 15 Temmuz sonrası siyasi partileriyle, milyonlarca vatandaşıyla Yenikapı mitinginde net mesaj verdiğini bu dayanışmayla siyasi risk faktörünü ortadan kaldırdığını anlatan Kavcıoğlu şöyle devam etti:

“Ancak Moody’s, S&P ve Fitch derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin kredi notunu aşağı çekti. Bu kararın siyasi analiz yapılmadan Türk ekonomisine engel oluşturmak için alınan siyasi bir karar olduğu açıktır.”

Kavcıoğlu’nun bu sözlerinden rahatsız olan oturum başkanı araya girerek, “Efendim özür dilerim konumuz bu değil” dedi. Kavcıoğlu, “Ben sadece içinde bulunduğumuz durumu anlatıyorum” karşılığını verdi. Başkan’ın, “Lütfen sadece konuşmakta olduğumuz konuyla devam edin” diye üstelemesi üzerine Kavcıoğlu, “Söyleyeceklerimi bitirdikten sonra döneceğim” tepkisini göstererek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ak Parti 2002’den beri Türkiye’yi dünyada ve Avrupa’da ekonomik gelişme açısından en önemli ülkelerden biri yaptı. OECD rakamlarına göre G-20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ülkelerden oldu. Avrupa ve ABD krizdeyken Çin’in dahi büyüme hızı Türkiye’ye göre daha az oldu. Bu derecelendirme kuruluşlarının kararından sonra görüldü ki Türkiye sarsılmıyor. Onların yatırım yapmak için uğraştığı 2015’deki gibi güçlü. Derecelendirme kuruluşlarına rağmen Türkiye’ye yabancı yatırımcılar geliyor. Çünkü Türkiye’nin bankacılık sistemi ve dinamik reel sektörü ile siyasi istikrarına güveniyorlar. Akbaba fonları ülkeleri istikrarsızlaştırmayı hedefler. Ve Türkiye’yi istikrarsızlaştırmayı denediler. Başaramadılar. Biz Türkiye’nin mevcut durumuyla ilgili yatırımcıları bilgilendiriyoruz. Bu tür fonları kötü idare edenlere karşı mücadele ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.