Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Celal Bayar mezarı başında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 28. yıl dönümünde, Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey'deki anıt mezarı başında anıldı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla Türkiye’nin terör belasından ilelebet kurtulacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Celal Bayar mezarı başında anıldı
 Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 28. yıl dönümünde, Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey'deki anıt mezarı başında anıldı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla Türkiye’nin terör belasından ilelebet kurtulacağını söyledi.

Celal Bayar'ı anma programına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Gemlik Kaymakam Vekili M. Sülman Yurdaer, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, TSK görevlileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bayar'ın torunun oğlu Teoman Maskali ve eşi Yeşim Maskali, siyasi parti temsilcileri ve Umurbeyli vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan programda; Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, Gemlik Belediye Başkanlığı ve Bayar ailesi çelenkleri sunuldu. Ardından mezar başında dua edilerek Celal Bayar Müzesi ve Bayar’ın doğduğu ev protokol tarafından ziyaret edildi.

 

"BAYAR’IN BAŞLATTIĞI MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ"

Ziyaretler sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Celal Bayar, tarihi bir şahsiyet. Atatürk’ün silah arkadaşlarından, ayrıca İstiklal Savaşı'nın Galip Hocası'dır. Siyasi hayatına baktığımızda da Atatürk döneminde başbakanlık yapmış, çok partili sisteme geçtiğimizde de ilk cumhurbaşkanı olmuş bir kişidir. Bayar, ilk sivil cumhurbaşkanı olma özelliğini de taşıyor. Onun demokrasi mücadelesini saygıyla anıyoruz. Darbeye maruz kalan ilk cumhurbaşkanı kendisi olmuştur. 1060 darbesinin mağdurlarındandır. İdamla yargılanmış, idama mahkum edilmiş, daha sonra yaş haddi sebebiyle cezası müebbede çevrilmiştir. Onu, darbecilere karşı dik duruşu ile hatırlıyoruz. Onun başlattığı demokrasi mücadelesini bugün bizler sürdürüyoruz. Biliyorsunuz, 10 Ağustos'ta halkın doğrudan seçtiği ilk cumhurbaşkanını da millet olarak seçtik. Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayın 28’inde görevini teslim alacaktır” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın dünkü açıklamalarının parti içinde nasıl karşılandığının sorulması üzerine İşler, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana kurumsallaşan bir parti olduğunu belirterek, “Bugün bu kurumsallaşmanın tezahürü olarak yapılan istişareler sonucunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan adayı olarak seçildiği, Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Dün salondaki havayı hep birlikte gördük. Biz hep şunu söyledik: AK Parti olarak birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. ‘Yeni dönemde de kurumsal kimliğimizi koruyarak, ortak akılla hareket ederek, birlik ve beraberlik içinde yeni Türkiye’nin inşaasını sürdüreceğiz’ dedik. Hakikaten dün yapılan bu açıklama büyük bir coşkuyla karşılandı. İnşallah 27 Ağustos’ta hep birlikte göreceğiz. Yine büyük bir coşkuyla Davutoğlu seçilecek ve hükümeti kurma görevini yeni cumhurbaşkanımızdan alıp hükümeti kuracak. Biz hiçbir sıkıntı olamayacağını söylemiştik. Çünkü AK Parti Türkiye’de yükselen bir değerdir. Dolayısıyla bunun gereği olarak 2023 hedeflerini el birliğiyle gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin önünde bulunan sıkıntıları teker terek çözeceğiz. Şu an en önemli mesele tabii ki çözüm meselesidir. Çözüm süreci inşallah başarıyla sonuçlanacak. Türkiye bu terör belasından ilelebet kurtulacak. Ve büyük Türkiye, güçlü Türkiye, güçlü ekonomi, ileri demokrasiyi el birliğiyle inşa edeceğiz” dedi.

 

"İSMİNDE HALK GEÇİN PARTİ HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYMALI

İşler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yemin törenine katılmayacağını açıklamasıyla alakalı olarak şunları söyledi:

“CHP için bu açıklama çok yeni bir açıklama değil. 2007 yılına baktığımızda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de yemin törenine katılmamışlardı. Halbuki bu seçimin bir önemi var. Bu seçim, halk tarafından yapılan doğrudan bir cumhurbaşkanlığı seçimiydi. Dolayısıyla millet, iradesini doğrudan sandıkta göstermiş oldu. Biz CHP’den, özellikle de isminde halk geçen bir partiden ve onun liderinden halkın, milletin iradesine saygı beklerdik ama maalesef her seferinde kaybettikleri için bir türlü kazananların konumunu hazmedemiyorlar. Bundan dolayı da böyle bir açıklama yaptılar. Tabii kendi bilecekleri bir iş. Onun takdirini de milletimize bırakıyoruz. Milletimiz kendi iradesine saygı duymayanları ilelebet muhalefete mahkum edecektir ve mahkum da etmiştir."

İşler, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "Erdoğan nerede miting yaparsa biz de orada miting yapacağız" şeklindeki açıklamasıyla ilgili ise, “Bunu, muhalefetin seviyesini göstermesi açısından son derece manidar bir açıklama olarak görüyorum. Milletin doğrudan seçtiği bir cumhurbaşkanı göreve başlayacak. Bahçeli yemin törenine katılacağını ifade etti ama bu tür açıklamalar doğru yaklaşımlar değil. Eğer başarabilirse yapsın diyorum. Onların Sivas’tan öteye gidemediklerini de biliyoruz. Cumhurbaşkanımız 81 ili de gezecek. Eğer oralarda da miting yapabiliyorlarsa biz memnun oluruz. Böylece onlar da Türkiye partisi haline gelirler. Cumhurbaşkanımızla girdikleri rekabette de belki olumlu bir gelişme kaydedilmiş olur. Onları Türkiye partisi yapma yolunda olumlu bir katkı sağlamış olur” şeklinde konuştu.

AK Parti’de hiçbir sıkıntı olmayacağını ifade eden İşler, “Bundan sonra bir sıkıntı olmayacaktır. Bundan sonra da güçlü bir şekilde, güçlü başbakan, güçlü genel başkanla yolumuza devam edeceğiz. AK Parti'nin başardığını da hep birlikte 77 milyon ve dünya görecektir. Yeni 2. AK parti dönemi hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İşen ise, Celal Bayar Müzesi'ni Cumhurbaşkanlığı Müzesi bünyesine alacaklarını bildirdi.

Anma programı sonrasında devlet erkanı Umurbey’den ayrılırken, cuma namazını müteakip Umurbey Çarşı Camii'nde mevlit okutulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.