Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çekirge Meydanı yeniden ayağa kalkacak

Osmangazi Belediyesi, Çekirge Meydanı’na yeni bir çehre kazandıracak.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2017 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çekirge Meydanı yeniden ayağa kalkacak

Osmangazi Belediyesi, Çekirge Meydanı’na yeni bir çehre kazandıracak.

Osmangazi Belediyesi’nin olan Çekirge Meydanı için düzenlediği yarışmanın takvimi belli oldu. Yaklaşık 2 hektar alanı kapsayan proje için düzenlenen yarışmada yer alan jüri üyelerinin bölgede yaptığı inceleme gezisinin ardından bir değerlendirme toplantısı yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa’nın tarihini ortaya çıkaran projeler olmasına önem veriyoruz. Tarih şehri Bursa’nın var olan bu kimliğinin yaşatılması, geleceğe aktarılması bizim için son derece önemli. Ne kadar yatırım yaparsanız yapın, orijinal projeler gerçekleştirirseniz gerçekleştirin, içerisinde insanlar yaşamıyorsa, ticaret yapmıyorsa, ya da ev olarak kullanmıyorsa, orası en fazla 2 yıl sonra cazibesini yitiriyor. Binaları ayakta tutan, ona ruh katan insandır. Belediye olarak bölgede çalışma yapacağımız duyulunca bir heyecan uyandı. Kamuoyunun ilgisi oldu ve memnuniyetle karşılandı. Çekirge Meydanı, yapacağımız düzenleme ile hak ettiği değere yeniden kavuşacak” dedi.

Çekirge Meydanı’nın hem yaya, hem de araç trafiğinin yoğun olduğu en önemli kavşak noktası olduğunu, aynı zamanda çevresindeki tarihi doku ile termal tesisler ile şehrin çekim merkezi olduğunu ifade eden Mustafa Dündar, “Bizler de, bütün bu özelliklerini ortaya çıkartacak yeni bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Çekirge Meydanı’nın yaşanabilir bir cazibe merkezi olmasına katkı sağlayacak proje olmasını diliyoruz. Jüride yer alan hocalarımız bölgeyi gezerek inceledi. Uygulanacak projenin detayları hakkında bilgi sahibi oldular. İki aşama olarak belirlediğimiz yarışmanın ilk aşaması içi teslim tarihi 3 Nisan. Birinci aşamayı geçen yarışmacılarımız, 12 Haziran’da ikinci aşama projelerini raportörlüğe teslim edecek. Sonuçlar ise 20 Haziran’da açıklanacak” dedi.

Yarışmanın jüri heyeti, Çekirge Meydanı’ndaki inceleme gezisinin ardından Mustafa Dündar’la bir araya gelerek, proje hakkındaki görüşlerini aktardı. Tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra, yaya ve araç trafiğinin bölgenin en hassas noktaları olduğu konusunda fikir birliğine varan jürinin başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, “Çekirge Meydanı’na değer katmak, tarihi kültürel, mimari güzelliklerini yeniden ele alıp gözden geçirmek üzere bu meydanda yeni bir çalışma gerçekleşiyor. Bursa artık dünya kültür mirasında çok önemli bir yere sahip. Bunu asla gözden kaçırmamalıyız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.