Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi açıldı

Nilüfer Belediyesi’nin Avustralya Büyükelçiliği’nden hibe desteği ile hayata geçirdiği Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi açıldı.Nilüfer Belediyesi, kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve diğer dezavantajlı gruplara yönelik hizmete açtığı...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi açıldı

Nilüfer Belediyesi’nin Avustralya Büyükelçiliği’nden hibe desteği ile hayata geçirdiği Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi açıldı.

Nilüfer Belediyesi, kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve diğer dezavantajlı gruplara yönelik hizmete açtığı akademilere bir yenisini daha ekledi. Kültür ve Büyükbalıklı mahallelerinin ardından üçüncü Kadın ve Çocuk Akademisi Çalı’da açıldı. Avustralya’dan hibe desteğiyle hayata geçirilen Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes Brown’ın da eşi ve çocuğuyla katıldığı törenle açıldı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Orhan Sarıbal, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Eşitlikçi hizmet üretmek ve insan haklarına yakışır şekilde çalışmalar gerçekleştirmek bizim en önemli görevlerimizdendir. Bütün kadınların, gençlerin ve çocukların, sosyal hayatın içinde daha faal yer almalarını sağlamak, bu konuda onları bilinçlendirmek en önemli hedeflerimizden biri. Nilüfer Belediyesi olarak bunu taahhüt ediyoruz. Diyoruz ki, ‘Bizim bir kadın politikamız var.’ Yani hizmetlerimizi sunarken, kadınların lehine düşüneceğiz. Kadınlar ile dayanışma içinde olacağız” dedi.

Nilüfer’in her mahallesine en az bir Kadın ve Çocuk Akademisi hayata geçirerek çok daha fazla kadına ve çocuğa hizmet sunmayı hedeflediklerini belirten Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek olan Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi’ne hibe programı vasıtasıyla destek olan Avustralya Büyükelçisi Marc Innes Brown’a da Nilüferliler adına teşekkür etti.

Türkiye-Avustralya dostluğuna da değinen Büyükelçi Marc Innes Brown, “Dostluğumuz, 102 yıl önce Çanakkale kıyılarında başladı ama bizim bugün Bursa’da bulunmamız, dostluğumuzun bu tarihi mirasın çok daha ötesine gittiğini kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ‘Kadın ve Çocuk Akademisi’nde, çeşitli eğitimlerin yanı sıra sosyal ve psikolog da destek hizmeti verecek. Akademide, İngilizce eğitiminden ahşap yakmaya, dikiş atölyesinden bilgisayar ve bilim atölyesine kadar çok farklı kurslarla kadın ve çocukların eğitimine destek verilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.