Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den "yeşil" hamle

Bursa’da kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına ulaştırmak için bütün şartları zorlayan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’ın Maltepe Mahallesi’nde bulunan BUSKİ su deposunun bulunduğu alanı...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir’den "yeşil" hamle

Bursa’da kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına ulaştırmak için bütün şartları zorlayan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’ın Maltepe Mahallesi’nde bulunan BUSKİ su deposunun bulunduğu alanı da park olarak bölgeye kazandırdı.

Şehrin her bölgesine halkın nefes alacağı yeşil alanlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, en az düzenlenmiş yeşil alana sahip olan Yıldırım’a bir park daha kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Maltepe Mahallesi’nin en önemli talebinin park olduğunu hatırlatarak, “Ne zaman bu bölgeye gelsek bizden hep halkımızın oturup dinlenebileceği, çocuklarımızın güzel vakit geçirebileceği bir park yapılması istendi. Uzun yılların beklentisini gerçekleştirmek için tüm şartları zorladık. BUSKİ Su deposu alanını çevreleyen duvarları kaldırdık. Yaklaşık 8 bin 100 metrekarelik bir parkı mahallemize kazandırdık. Çocuklarımızın spor yapabileceği bir futbol sahasının da bulunduğu parkta halkımız güzel vakit geçirebilecek. Buranın güvenliği ve saha için soyunma kabini yapılmasıyla ilgili talepler var. Bunlar içinde gerekli çalışmaları başlatacağız. Parkımız Maltepe Mahallesine, Yıldırım’a hayırlı olsun” dedi.

Parkın açılış törenine katılan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da atıl vaziyetteki alanın park alanına dönüştürülmesiyle bölgenin değerinin arttığını belirterek, “Bir yerin değerli olması için kullanılabiliyor olması gerekiyor. Buradaki yeşil alanın insanların kullanımına açılması çok önemli. İlçemize kazandırılan park nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ergün de Bursa’nın nüfus bakımından en büyük ikinci ilçesi olan Yıldırım’ın toprak bakımından en küçük ilçesi olduğunu belirterek, “İlçemiz güzel bir park daha kazandı. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

protokol mensupları konuşmaların ardından park alanı içindeki suni çim futbol sahası içinde kurdele keserek parkın açılışını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.