Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'den ilçelere yardım eli

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘insan’ odaklı hizmetleriyle vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘evde hasta bakım hizmeti’, Bursa‘nın 17 ilçesine de verilmeye başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir'den ilçelere yardım eli

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘insan’ odaklı hizmetleriyle vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘evde hasta bakım hizmeti’, Bursa‘nın 17 ilçesine de verilmeye başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Vadisi Doğa Parkı Abdal Köprüsü yanında faaliyet gösteren ‘Evde Hasta Bakım Merkezi’nde düzenlenen törende, Bursa’nın, son 10 yıldır dünyanın parlayan yıldızları arasında yer aldığını vurguladı. Başkan Altepe, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak insanlara ulaşmayı, ihtiyaçlarında yardımcı olmayı ve vatandaşlarımızın mutlu yaşamalarını hedefliyoruz” dedi.

Başkan Altepe, Bütünşehir Kanununun ardından, Bursa’nın her köşesinde yaşayan vatandaşlara hizmet ulaştırdıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetlerde de öncü olduğuna işaret eden Altepe, evde hasta bakım hizmetlerinin 2010 yılında başlatıldığını ve 5 yıldır başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Bu hizmetten sosyoekonomik açıdan yoksul ve yoksunluk içinde bulunan vatandaşların faydalandığına dikkati çeken Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hasta, yatalak, özürlü ve yaşlılara ulaşarak bir veri tabanı oluşturuluyor. Hasta yakınları, hasta bakımı konusunda eğitiliyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ile birlikte bu hizmetten faydalanan ihtiyaç sahiplerinin, diğer ihtiyaçları da karşılanıyor. Hastaların doktor tarafından verilen tedavileri gerçekleştirilip hasta şeker takibi, yara bakımı, enjeksiyon gibi bakım hizmetleri yapılıyor. Fizik tedaviye ihtiyacı olan hastaların tedavileri, fizyoterapist eşliğinde evde yapılıyor. Hastanın kişisel bakım ve temizliğinin yanında psikologlar aracılığıyla psikolojik destek de veriliyor” şeklinde konuştu.

“102 PERSONELLE 17 İLÇEYE ULAŞIYORUZ”

Başkan Altepe, vatandaşların mutluluğunun önemine işaret ederek, “Evde hasta bakım hizmeti, artık tüm bütünşehire ulaşıyor. 2014 yılına kadar 47 personel ve 16 araçla bu hizmeti yürüttük. Bugünden itibaren 102 personel,

36 araç ve 14 ambulansla bu hizmeti veriyoruz. Hizmete yeni aldığımız 10 ambulansın bir tanesi de 4 sedyeli çoklu ambulans olarak hizmet veriyor. Doktor, hemşire, psikolog, fizyoterapist, fizik tedavi uzmanları, sosyolog, bakım destek personeli, sağlık destek personeli ve bilgi işlem personeli ile hizmete devam ediyoruz” diye konuştu.

“5 FARKLI BÖLGEDEN HER YERE ULAŞIYORUZ”

Bursa’nın 17 ilçesi ve 1070 mahallesini kapsayan hizmet alanının 5 bölgeye ayrıldığını anlatan Başkan Altepe, “Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel ve Mudanya’yı içine alan ‘Merkez’ bölgesi ile Mustafakemalpaşa - Karacabey bölgesi, İnegöl - Yenişehir bölgesi, Orhangazi - İznik - Gemlik bölgesi ve Orhaneli - Keles - Büyükorhan - Harmancık bölgesi olmak üzere 5 farklı noktadan evde hasta bakım hizmetini vatandaşlara ulaştıracağız. Bugüne kadar 222 bin kişiye evde hasta bakım hizmeti verdik” ifadesini kullandı.

Başkan Altepe, bu hizmetlerin sosyal inceleme, doktor muayenesi, fizik tedavi, hemşire bakımı, bakım destek ve refakat hizmeti ile psikolojik desteği de kapsadığını belirtti. Başkan Altepe, konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Evde Hasta Bakım Hizmeti personeliyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek 17 ilçeye ulaşan evde hasta bakım hizmetini başlattı.

Çalışma kapsamında ayrıca 221 60 60 numaralı telefondan Büyükşehir Belediyesi’ne hasta nakil talebinde bulunan hastanın, şehir içi ve şehir dışı olmak üzere hasta nakil ambulansı ile nakli de gerçekleştirilebiliyor. Bursalılar, ‘Evde Hasta Bakım Merkezi’ne 247 53 56 ve 247 01 11 numaralı telefonlardan ulaşılabilirler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.