Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'dem muhtarlara teknoloji desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 119 muhtarlığa özel yazılım yüklü bilgisayar ve yazıcı hediye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir'dem muhtarlara teknoloji desteği
 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 119 muhtarlığa özel yazılım yüklü bilgisayar ve yazıcı hediye edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, muhtarlıklara halka daha iyi hizmet verebilmeleri için bilgisayar desteğini sürdürüyor. Bugüne kadar bilgisayarı bulunmayan ya da mevcut bilgisayarları talebi karşılamayan 500’ü aşkına muhtara bilgisayar temin eden Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Büyükorhan, Gemlik, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Orhangazi, Osmangazi, Yenişehir ve Yıldırım’daki muhtarlıklara bilgisayar hediye etti.

İlçelerdeki muhtar dernekleri başkanları ve muhtarlar, Merinos Parkı’ndaki Gölpark Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen bilgisayar ve yazıcı dağıtım törenine yoğun ilgi gösterdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına dikkati çekerek, “Bursa, her alanda örnek oluyor. Hedefimiz büyük, Bursa, artık evrensel değerde bir kent. Bursalılar, Bursa’nın değerini bilir. Yereldeki sıkıntıların çözülmesi konusunda çalışmalarımızla sinerji oluşturuyoruz. Bursa, yerel yönetimde örnek” diye konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak bilgisayar ve yazıcı talebinde bulunan muhtarların taleplerinin karşılandığını ifade ederek, “Mahalli idarelerimiz daha güçlü bir altyapıya kavuşmuş oluyor. Bugüne kadar 500’ü aşkın muhtarlığa ve muhtar derneklerimize bilgisayar ve yazıcı desteği sağladık. Bugün de 119 muhtarlığımıza 118 bilgisayar ve 91 yazıcı hediye ediyoruz” dedi.

Muhtarların, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan muhtarlık yazılımını kullanacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Altepe, “Muhtarlarımız artık muhtarlık yazılımı ile kayıt işlemleri, ikametgâh belgeleri, nüfus kayıt örnekleri, onay belgesi gibi muhtarlık işlemlerini rahatlıkla yapabilecekler” şeklinde konuştu.

Bursa’nın gelişmesini ve her alanda en iyi duruma gelmesini hedeflediklerini anlatan Başkan Altepe, konuşmasının ardından muhtarlara bilgisayarlarını hediye etti. İlçelerin belediye başkanları ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının hazır bulunduğu törende, muhtarlar da kendilerine her zaman destek olan Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.