Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Belediyesi'den üreticiye destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, kırsal kalkınmada da kentin önünü açma hedefiyle üreticiyi destekleyen hizmetlerine, İnegöl İlçesi Cerrah’ta yapılan ürün toplama merkezi ile bir yenisi daha eklendi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir Belediyesi'den üreticiye destek

Bütünşehir yasasının ardından Bursa’nın 17 ilçesi 1076 mahallesinde yatırımlarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimden göçün önlenmesi ve üretimin artması için hizmetlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üreticiyi destekleyen hizmetleri kapsamında İnegöl İlçesi’ne kazandırılan Cerrah Ürün Toplama Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçede çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Altepe, “Tüm bölgelerde üreticiyi destekleyecek tesisler yapmaya devam ediyoruz. Ürün toplama merkezleri de bunların en önemlilerindendir” dedi.
7 ayrı bölüm
Ürünlerin bir merkezde toplanıp buradan pazarlanmasının üreticinin daha kârlı ve sağlıklı satış yapabilmesini aynı zamanda da daha güçlü alıcılara ulaşabilmesini sağladığını belirten Başkan Altepe, “İnegöl Cerrah’ta yapılan ürün toplama merkezi, burada sebze ve meyve üreticilerine hizmet edecek. Yaklaşık 2300 metrekare alanda yapılan tesis, 500 metrekare kapalı alanda 7 ayrı bölüm olarak ürünleri depolama şansı sunuyor. İdari bölümün de yer aldığı tesis, yaklaşık 900 bin TL’ye mal oldu. Tesis, artık kullanıma hazır ve inşallah tüm Cerrah bölgesindeki ürünlerin toplandığı ve pazarlandığı önemli bir merkez olacak” diye konuştu.
Başkan Altepe, üreticiye katkı sağlamak amacıyla oluşturulan tesis ve tüm diğer kırsal hizmetlerle kırsal kesimde çiftçinin yüzünün gülmesini ve kırsaldan göçün önlenmesini istediklerini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.