Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükataman'dan Suriye yorumu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkiye’nin Suriye politikasıyla ilgili, “ABD ile Rusya, Suriye konusunda kadeh tokuşturuyor, bölgede her türlü riski alan, her şeye burnunu sokan en ciddi risklere de maruz kalan Türkiye bunun hiçbir yerinde yer almıyor. Muhatap dahi edilmiyor. Tehlikeli bir noktadayız. Aklı selimle ve bölgede yapılan hatalardan gerekli dersler çıkartmalıyız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükataman'dan Suriye yorumu

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, partisinin Bursa milletvekili adaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin siyasi bakımdan boşlukta, ekonomik bakımından da büyük bir krize doğru sürüklendiğini ifade eden Büyükataman, “AK Parti, ekonomiye ilişkin sözlerinin hiçbirini tutmamıştır. Vatandaşlarımız, hükümetin ekonomideki politikalarına olan güvenini kaybetmiş ve gelecekten endişe etmeye başlamıştır. Çarşılar, pazarlar siftah yapmadan kapanan, bir süre sonra iflas eden iş yerleriyle doludur. Borçlarını ödeyemeyen, haciz kıskacına yakalanan esnafımızın hali perişandır. Büyük iş merkezlerindeki iş yerleri, kiralarını ödeyemeyenler iflas noktasına gelmiştir. Borç batağına saplanan vatandaşlarımız en temel ihtiyacını bile karşılamaktan uzaktır. Okuyan çocuğuna para gönderemeyen, ev kirasını ödeyemeyen, pazarda filesini dolduramayanların sayısı çığ gibi büyümektedir. Türkiye müsterih olsun bu olumsuz tablonun da ilacı Milliyetçi Hareket Partisi iktidarıdır. Milliyetçi Hareket’in iktidarında, ekonominin dış kaynağa olan bağımlılığını azaltacağız, Türkiye ekonomisini şoklara karşı dayanıklı hâle getireceğiz. Ekonomi genelinde verimliliği artıracağız” dedi.

 

“TEHLİKELİ NOKTADAYIZ”

Türkiye’nin Suriye politikası hakkında da konuşan Büyükataman, “Türkiye, bu zamana kadar bölgede attığı her adımda duvara tosladı. Gereksiz ve lüzumsuz ön alma çabalarıyla dün müşterek kabine toplantıları yapabilecek komşularıyla bugün, hasım haline geldi. Büyük orta doğu projesinin eş başkanlığına soyunan, bölgenin yeniden tanzimi konusunda sorumluluk almaya hazır olduğunu ifade eden sayın Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti’nin dış politikada yanlış tercihleri Türkiye’yi bugün dünyada yalnızlığa, hem de tartışılır ve itibarsız bir ülke haline gelmesine sebep odu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hiçbir döneminde olmayan şekilde Türkiye itibar kaybetti. Bugün burnumuzun dibindeki Ortadoğu yeniden tanzim ediliyor. ABD ile Rusya, Suriye konusunda kadeh tokuşturuyor, bölgede her türlü riski alan, her şeye burnunu sokan en ciddi risklere de maruz kalan Türkiye bunun hiçbir yerinde yer almıyor. Muhatap dahi edilmiyor. Bu bile Türkiye’nin AK Parti eli yönetilen politikanın iflas ettiğini gösteriyor. Tehlikeli bir noktadayız. Aklı selimle ve bölgede yapılan hatalardan gerekli dersler çıkartmalıyız. Türkiye’nin menfaatine dayalı, saygılı bir yaklaşımla bu ilişkilerin yeniden tanzimi zaruri bir hal almıştır” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.