Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Bütün projelerimizi halka soracağız'

Birlik Vakfı ile Sağlık-Sen Bursa şubesini ziyaret eden AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, “Nilüfer’deki her önemli kararı, referandum niteliğinde katılımcılık esasına uygun olarak halkımıza sorarak hayata geçireceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Bütün projelerimizi halka soracağız'

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, Birlik Vakfı Bursa Şube yönetimini ziyaret etti. Başkan Mustafa Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Dr. Esgin, Nilüfer’deki seçimlerin Türkiye’nin istikrarı açısından çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin 1960, 1971, 1980’ler, 28 Şubat, e-muhtıra, Gezi Parkı ve 17 Aralık’ta kritik süreçlerden geçtiğini anlatan Dr. Esgin, “Her süreçte milletimizin feraseti sandıkta hep sağ duyunun galip gelmesi, milletimizi ve devletimizi bu günlere getirdi. Biz inanıyoruz ki 30 Mart seçimleri de bunlardan biri olacak. İnşallah 31 Mart sabahı istikrara uyanacağımız konusunda hemfikiriz. Bursa’nın geleceğe bakın yüzü olan Nilüfer’de işlerin çok iyi gitmesi gerekiyor. Fakat bu anlamda 15 yıldır performansı gittikçe düşen, birbirini tekrar eden ve artık hizmet belediyeciliği yerine algı ve PR belediyeciliğini ön plana çıkaran şahsına münhasır bir belediyecilik örneğini burada yaşamaktayız” diye konuştu.

 

"RANT VE ÖTEKİLEŞTİRME ARTIK BİZİM LİTERATÜRÜMÜZDEN ÇIKSIN"

Merkezi hükümet, büyükşehir ve Nilüfer’in aynı siyasi çizgide olması halinde daha çok hizmet alacağı gerçeğinin herkes tarafından bilindiğini ifade eden Dr. Esgin sözlerini şöyle sürürdürdü:

“Nilüfer Belediyesi’nin bütçesini aşan sorunları hem merkezi hükümet hem de Nilüfer Belediyesi’nin eş güdümüyle çözümü noktasında gayret gösterme düşüncesindeyiz. Çılgın projelerimiz var. Önemli projelerimiz var. Ama tabi lokal projelerimiz de var. Biz istiyoruz ki, biz dahil hiç kimse yeşil alanlara, imar değişikliğiyle tasarrufta bulunmasın. Kamunun rantı kamuda kalsın. Bu ‘rant’ ve ‘ötekileştirme’ kelimeleri artık bizim literatürümüzden çıksın. Belediyeler öyle icraatlar yapsınlar ki katılımcılığıyla, şeffaflığıyla, halkın değerlerine sahip çıkan, onları temsil eden projeler olsun. 30 Mart’ta bizim seçilmemiz Nilüfer ile ilgili her önemli kararda bizim halkımıza danışmadan iş yapmamızı gerektirmiyor. Biz projelerimizi hayata geçirirken, her önemli kararda bir referandum niteliğinde katılımcılık esasına uygun olarak sürekli halkımıza soracağız”.

Birlik Vakfı Bursa Şube Başkanı Mustafa Bayraktar ise Nilüfer’in kaybolan 10 yılının Dr. Esgin’ı başa gelmesiyle geri alınacağını söyledi.

 

KARAMAN MAHALLESİ'NE KREŞ MÜJDESİ

Daha sonra Sağlık-Sen’i ziyaret eden Dr. Esgin Şube Başkanı Gökhan Yünkül ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Sağlık kökenli birinin başkan adayı olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yünkül, Dr. Esgin’e plaket vererek, başarılar diledi. Sağlık sektöründeki meseleleri çok iyi bildiğini anlatan Dr. Esgin, Nilüfer’in yeni kamusal yatırımlarla bir sağlık kenti haline geleceğini söyledi. Sağlık çalışanların kreş sıkıntısını dile getirmesi üzerine Dr. Esgin, Karaman Mahallesi’nde, kamu ve özel sektörde çalışan tüm annelerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir kreş merkezini hayata geçireceklerini müjdeledi. Sağlık çalışanlarının fedakarca yaptığı görevi son derece önemsediğini dile getiren Dr. Esgin, “İçinizden gelen biri olarak sizin her zaman yanınızdayım” diye konuştu.

 

“NİLÜFER’İN MESELELERİNİ, BÜTÜN BİR SORUMLULUK ANLAYIŞ ÇÖZECEKTİR”

Nilüfer’deki aile hekimliği merkezlerindeki görüntünün ve fonksiyonelliğin daha iyi noktaya gelmesi için yerel yönetim olarak ellerini taşın altına koyacaklarını anlatan Dr. Esgin sözlerini şöyle noktaladı.

“Yapılmayan her şeyin sorumluluğunu Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve merkezi hükümete atfeden ve sürekli mazeret üreten bir yönetim anlayışı yerine sorumlu belediyecilik anlayışı Nilüfer’in meselelerini çözecektir”.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.