Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUTGEM ‘2017 Dünya Odalar Yarışması’nda finale kaldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde her yıl yaklaşık 3 bin gencin meslek edinmesine imkan sunan BUTGEM, küresel ölçekteki ticaret ve sanayi odalarını kapsayan 2017 Dünya Odalar Yarışması’nın en iyi ‘Eğitim ve Öğretim Projesi’...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2017 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2017 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BUTGEM ‘2017 Dünya Odalar Yarışması’nda finale kaldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde her yıl yaklaşık 3 bin gencin meslek edinmesine imkan sunan BUTGEM, küresel ölçekteki ticaret ve sanayi odalarını kapsayan 2017 Dünya Odalar Yarışması’nın en iyi ‘Eğitim ve Öğretim Projesi’ dalında finale kalmaya hak kazandı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) 2015 İnsani Gelişme Raporu’nda örnek kurum olarak gösterilen ve Hindistan’da düzenlenen Meslek Becerileri Konferansı’nda dünyaya örnek proje olarak sunulan BUTGEM, şimdi de Dünya Odalar Yarışması’nın ‘En İyi Eğitim ve Öğretim Projesi’ dalında finale kalmaya hak kazandı. Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Dünya Odalar Federasyonu (WCF) tarafından düzenlenen ve küresel ölçekteki ticaret ve sanayi odalarını kapsayan 2017 Dünya Odalar Yarışması 4 ayrı kategoride düzenlendi. 27 ülkeden 53 projenin başvurduğu yarışmada kapsamlı bir değerlendirme yapan jüri üyeleri BUTGEM’i ‘En İyi Eğitim ve Öğretim Projesi’ dalında finale kalan son 4 proje arasına aldı.

19 Eylül 2017 tarihinde Avusturalya’nın Sidney kentinde düzenlenecek olan etkinlikte finale kalan projelerin sunumları gerçekleştirilecek. 4 ayrı kategoride birinciliği elde eden projeler ise 21 Eylül 2017 tarihinde ‘10. Dünya Odalar Yarışması Ödül Töreni’nde duyurulacak.

Bugüne kadar 22 binden fazla gencin hem meslek edinmelerinde hem de mesleklerini geliştirmelerinde önemli katkılar sunan BUTGEM’in başarısının ülke sınırlarını aştığını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “BUTGEM uluslararası anlamda ne kadar önemli bir proje olduğunu göstermiş olduğu bu başarıyla bir kez daha gözler önüne serdi. Her yıl yaklaşık 3 bin gencimizin yararlandığı BUTGEM, sanayicimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorununa da çözüm sunuyor. Ayrıca gerçekleştirilen yaz eğitim kurslarıyla da çocuklarımıza gelecekteki mesleklerine şimdiden hazırlanma fırsatı veriyor” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.