Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUSİAD'tan Başkan Aktaş'a Ziyaret

Bursa ve Türkiye ekonomisine büyük katma değer sağlayan üyeleri ile sivil ekonomik toplumda güç birliğinin ifadesi olan Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2018 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2018 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BUSİAD'tan Başkan Aktaş'a Ziyaret

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Görüşmede gerek Büyükşehir Belediyesinin, gerek BUSİAD’ın önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeler üzerinde durulurken, Bursa’nın 2030 Çevre Düzeni Planının hazırlanması konusunda da iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Binasındaki makamında gerçekleştirilen ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Anıl, Osman Nemli, Gonca Yerliyurt ve Genel Koordinatör Basri Tüfekçioğlu katıldı. BUSİAD Yönetimine yeni dönemde başarılar dileyen Başkan Alinur Aktaş, Bursa’nın çok özellikli bir şehir olduğunu ve gelişmiş sanayisi ile Türkiye’nin en gelişmiş kentleri arasında yer aldığını söyledi. Kentin sanayi ve tarım kenti kimliğinin yanı sıra önemli bir turizm kenti kimliği de taşıdığına vurgu yapan Aktaş, özellikle İznik gibi turizm potansiyeli yüksek değerlerden daha fazla faydalanılması gerektiğinin altını çizdi. Kentin bu konuda ön plana çıkarılması adına daha hızlı adımların atılacağına değinen Aktaş, “İznik başlı başına kıymetli bir bölge. Çok sayıda tarihe değere sahip. Sadece İznik değil elbette, kentin bu özelliğe sahip birçok noktası var” diye konuştu. Aktaş, şöyle devam etti: “Eski tabakhaneler bölgesinde yapımı planlanan termal tesisler de kente önemli bir hareketlilik getirecektir. Bursa mevcut hali ile de oldukça dinamik bir yapıya sahip. Bazı sorunlarımız olsa da, ben kentin geleceği adına ümitliyim. Yapılan araştırmalarda en önemli problem, trafik olarak öne çıktı ve biz de bu yönde düzenlemeler yapıyoruz. Ben her fırsatta bu kenti birlikte yaşayalım diyorum. Bu şehir, sahip olduğu potansiyel ile hepimize yeter. Nüfus artış hızı düşse de Bursa hala göç alan bir şehir. Bu konuyla ilgili gelecekte sorun yaşamamak adına kentin belirli bölgelerinde uydu kentler kurmayı planlıyoruz. Bir taraftan da ulaşım master planı üzerinde çalışıyoruz.”

“Her türlü desteğe hazırız”
Başkan Aktaş’a BUSİAD hakkında bilgi veren Ergun Hadi Türkay da, derneğin 281 üyeye sahip olduğunu ifade ederek, BUSİAD üyelerinin 110 bin kişiye istihdam sağladığını ve 11 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Türkay, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Bursa’nın 2030 Çevre Düzeni Planını incelediklerini kaydederek; bu konuda önemli bir çalışma hazırladıklarını ve belediyenin ilgili çalışma grubunda yer alarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Başkan Aktaş da kentin ortak akıl ile yönetilmesini son derece önemsediklerini ve bu konuda gereken her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade ederek, BUSİAD’a vereceği destekten ötürü teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.