Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’yı uçuracaklar

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları(BUSMEK) “Maket Uçak Kursu” yoğun ilgi görüyor. Kurs öğretmeni Fatma Sevinç, taleplerin kendilerini memnun ettiğini mühendis, üst yönetici, işadamı, öğretmen, öğrenci ve serbest meslek ilgi gösterdiğini belirterek, “Bu adım sanayi şehri Bursa’nın yıldızı parlatacak. Açılacak uçak fabrikasına öncü olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2017 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2017 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’yı uçuracaklar

Bilal KAYAALTI 

Geleneksel sanatlardan tutunda güncel mesleklere kadar birçok alanda Bursa merkez başta olmak üzere 14 ilçede kurs merkezi açıp eğitimlere devam eden BUSMEK’in en son açmış olduğu “Maket Uçak Kursu” Bursalılar yoğun ilgi gösteriyor. İnternet’ten  “Maket Uçak Kursu” açıldığını gören vatandaşlar, uzun zamandan beri bekledikleri bu kursa akın etti, böyle bir organizasyona imza attığı için BUSMEK yönetimine teşekkür ettiler. Daha önce sadece Türk Hava Kurumu(THK) bünyesinde gerçekleştiren “Maket Uçak Kursu” şimdi BUSMEK vasıtasıyla daha geniş halk kitlelerine ulaşmayı hedefliyor. Bununla ilgili olarak BUSMEK yöneticilerinin de büyük bir çaba harcadığı görülüyor.

‘İLGİYE YETİŞMEKTE ZORLANIYORUZ’

Konu ile ilgili bilgi veren BUSMEK Maket Uçak Kursu Öğretmeni Fatma Sevinç; kursun BUSMEK tarafından internette ilan edilmesi ile birlikte yoğun talep aldıklarını ve kısa zamanda online kayıt yaptıran vatandaşların kontenjanı doldurduğunu ve seçme yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. 18-70 yaş aralığında kursiyerlerinin olduğunu belirten Fatma Sevinç; “Vatandaşlarımızın bu kursa olan ilgileri oldukça fazla. Hatta, şehir dışından bile gelip kursu takip eden kursiyerlerimiz var. Bunların arasında mühendis, üst yönetici, işadamı, öğretmen, öğrenci ve serbest meslek erbabı gibi her kategoriden vatandaşlarımız var. Maket uçak yapma konusuna özel bir merakları olduğunu görüyorum. BUSMEK yönetimi de bu durumdan oldukça memnun ve bu kursun devamından yana irade beyan ediyorlar. Yoğun katılım sanayi şehri Bursa adına çok sevindirici. Bu adımlar kentimizde açılacak olan uçak fabrikası içinde  öncü olacak” derken, yaklaşık olarak 4 hafta süren kursun bitiminden sonra sırada bekleyen diğer müracaatlara da imkan sağlanacağını düşünüyorum” dedi.

Aynı şekilde, THK’nun da bu konudaki tecrübesini BUSMEK yönetimi ile paylaştığı ve lojistik destek verdiği ifade ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.