Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın iki mahallesi birbirine bağlanıyor

Bursa’yı hizmetleriyle sağlıklı bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ile Karapınar mahallelerini dostluk ve barış köprüsü ile birbirine bağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'nın iki mahallesi birbirine bağlanıyor

Bursa’yı hizmetleriyle sağlıklı bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ile Karapınar mahallelerini dostluk ve barış köprüsü ile birbirine bağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar artarak devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprünün temel atma çalışmalarını başlattı. Altepe, Bursa’nın ulaşılabilir bir kent olması için çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, “Değirmenönü ve Karapınar mahalleleri arasında yapılacak bu köprü, Yıldırım’ın trafiğinin rahatlaması noktasında uzun yıllardır bekleyen önemli yatırımlardan biriydi. Bu da bize nasip oluyor, Yıldırım’da yaklaşık 25 yılı aşkın süredir konuşulan önemli bir eserdi bu. Yıldırım’ın Deliçay’ın iki yakası Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayan, yaklaşık 21.5 metre genişliğinde 30 metre boyunda olan bu köprünün de startını verdik” diye konuştu.

Altepe, kent içi yaşamın kalitesini artırabilmek ve kent içi ulaşımın gelişmesini sağlamak amacıyla şehrin her yerinde çalışmaların sürdüğünü de vurgulayarak, “Ankara Yolu, köprüleri, yolu ve metro hattıyla yeni düzenlendi ve köprülerimiz de yenilendi. Şimdi de diğer alternatif köprüler ve alternatif yolların sırası geldi. Bizlere her zaman destek olan Karapınar ve Değirmenönü mahallelerine hizmet etmek bizler için büyük bir onur. Bu köprü, iki mahalleyi bağlayan dostluk, barış, kardeşlik köprüsü olacak ve bölgedeki trafiği de rahatlatacak” dedi.

Deliçay üzerindeki Değirmenönü - Karapınar Mahalleleri bağlantı köprüsünün her bir ayak temelinin 24 metreye 11.30 metre boyutunda radye temel olarak tasarlandığını anlatan Başkan Altepe, “Güzel ve geniş bir köprü olacak, gerdanlık gibi bölgenin kalitesinin artmasına da katkı sağlayacak. Karapınar ve Değirmenönü’nün çehresi değişecek” diyerek mahallelere yatırımların devam edeceğini de kaydetti. Altepe, köprünün en kısa zamanda tamamlanarak ulaşıma açılacağını sözlerine ekledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, iki mahalle arasındaki ulaşımın sağlanmasının önemli olduğunu ifade ederek, kentlere daha çok değer katmak adına yerel yönetimlerin yetkilerinin artırıldığını hatırlattı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, “Karapınar ve Değirmenönü mahalleleri arasından geçen Deliçay üzerindeki köprü, Bursa’nın Doğu’ya çıkışındaki tek ana arterimizdi, alternatifsiz bir yoldu. Şimdi Büyükşehir’imizin buraya yapacağı ikinci alternatif yol ve köprüyle, sadece Yıldırım değil Gürsu ve Kestel için de ulaşım çok ciddi manada kolaylaşacak” dedi.

Edebali, Değirmenönü ve Karapınar mahalleleri arasındaki ulaşımın çok rahatlayacağını vurgulayarak, “Kompakt şehir dediğimiz, bütünleşik ulaşım anlayışını hem Yıldırım’da hem tüm Büyükşehir’de yaşayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin liderliğinde yerel yöneticiler olarak insanlarımıza hizmeti sürdürüyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.