Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın gündemi turizm

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, turizm sektörüne emek verenleri bir araya getiren ‘3. Turizm Zirvesi’ ve ‘1. Turizm Fuarı’nın açılışında, geleceğe sağlam adımlarla yürüyen kentin, gelişen yüzünü turizme dönmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın gündemi turizm

Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) ve Network Fuarcılık işbirliğinde organize edilen ‘1. Bursa Turizm Fuarı’ ve Bursa Valiliği himayesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Bursa Turizm Tanıtma Birliği, Bursa Turizm Platformu, TÜRSAB, GÜMTOB, BURO, BUSAT, BTÇH ve BURASDER dernekleri ve turizmle ilgili kamu kurumları destekleriyle düzenlenen ‘3. Turizm Zirvesi’, yoğun katılımla başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirilen ‘3. Turizm Zirvesi’ ve ‘1. Bursa Turizm Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, kentin değerlerine dikkati çekti.

“Bursa’nın turizm potansiyeli yüksek”

Bursa’nın kendine özgü güzellikleri olduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Bursa’nın turizm potansiyelinin artırılması, ulusal ve uluslararası arenada daha fazla tanınan ve tercih edilen bir destinasyon haline gelebilmesi, işbirliklerinin artması ve yeni pazarların oluşturulabilmesi hedefiyle organize edilen ‘1. Bursa Turizm Fuarı’ ve fuarımızla eş zamanlı olarak ‘2023 Türkiye Turizm Hedefleri’ temasıyla düzenlenen ‘3. Turizm Zirvesi’ ile kentimizin turizm potansiyeline dikkat çekiyoruz. Turizm, ülkemizin iyi olduğu alanlardan biri… 2017 yılında yaklaşık 40 milyon turistle dünyada 6. sırada yer aldık. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar, Türkiye’nin imajını zedeleme çabaları çok şükür ki sonuç vermiyor. Bu manada yolumuza dimdik devam ediyoruz. Türkiye, turizmde her yıl yükselmeye devam ediyor. Bursa’mız da Türkiye’nin, turizm potansiyeli yüksek şehirlerinden bir tanesi” diye konuştu.

“Bursa tecrübeli”

Başkan Aktaş, mevcut durumun değerine işaret ederken, turizm alanında çok daha fazla çalışılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Başkan Aktaş, konuşmanın değil icraatın zamanı olduğunu belirterek, “Bursa’da Allah vergisi değerler var. Turizm adına da çok doneler ve ciddi bir tecrübe var. Nicelik ve nitelik konusunda doğru değerlendirmeler yapmamız gerekiyor. Artık kaliteyi artırmanın zamanı. Bursa’nın bundan sonra gelişen yüzünün turizm olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Başkan Aktaş, turizmle ilgili daha yoğun çalışılmasının gerekliliğine vurgu yaparak, “Bursa için turizmin bir zenginlik haline dönüşeceğine inanıyoruz. Bu konuda ciddi bir altyapımız var. Yeter ki, birlik ve beraberlik içerisinde hedefe yürüyelim. Bu manada tüm imkanlar Bursa turizmi için seferber edildi” diyerek, çalışmaların süreceğine değindi.

“Mütevazı olamayız”

Başkan Aktaş, Bursa Turizm Tanıtma Birliği aracılığıyla fuarlara katıldıklarını da hatırlatarak, “Bursa’yı daha fazla tanıtmak üzere doğru adımlar atmalıyız. Bursa olarak mütevazı duracak bir halimiz yok. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa Turizm Tanıtma Birliği, Bursa Valiliği ve BEBKA ile beraber Bursa’yı bu yıl çok daha üst düzey fuarlarda tanıtma adına hamlelerimiz olacak. İnanıyor ve ümit ediyorum ki, bu gayretler Bursa’yı, turizmde hak ettiği seviyeye getirecektir. Paydaşlar da gerekli desteği verecektir” şeklinde konuştu.

Kaplıca, sağlık, kongre ve fuar turizmi…

Bursa Valisi İzzettin Küçük de sektörün tüm dinamiklerini bir araya getiren zirve ve fuarın önemine değinerek, “Ortak akıl, gerçeğe en yakın akıldır. Bursa’da turizmde ihtiyacımız olan da bu... 2 milyon 800 bin civarında turistin geldiği Bursa’da, 1.7 milyon konaklayan sayısı az. Bursa’da kaplıca turizmi, sağlık turizmi ile kongre ve fuar turizmini geliştirmeliyiz. Bursa’nın bu potansiyeli var” diyerek, kente uluslararası düzeyde büyük bir fuar merkezi kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

“Bursa’nın heyecanını gördük”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da Bursa’nın tarih, kültür, turizm, ticaret ve sanayi açısından çok önemli olduğunu söyleyerek, “Bursa, bakanlığımız için de öncelikli illerimizden. Dünyada, turizmde aldığımız payın çok daha üst düzeylere çıkmasını hedefliyoruz. Bursa da bu konuda önemli bir ilimiz. Bursa’nın turizmdeki heyecanını gördük ve Bakanlık olarak biz de gereken desteği vereceğiz. Bursa’daki bu dinamizmden çok başarılı sonuçlar doğacağına inanıyorum” dedi. Bursa’da beklenen çalışmalarla ilgili adımların atıldığını belirten Alpaslan, Uludağ’da tüm planlama ve otoritenin bakanlıkta olması için gerekli adımların atıldığını, İznik’te de çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

“Bursa’ya turist geliyor”

Network Fuarcılık Genel Müdürü ve Fuar Koordinatörü Hasan Eker de, ‘3. Turizm Zirvesi’ ve ‘1. Bursa Turizm Fuarı’nın Bursa için önemine vurgu yaptı. Eker, Türkiye’nin önemli turizm firmaları ve kurumlarının bir araya geldiği zirve ve fuarda çok sayıda panel, seminer ve çalıştayların yapılacağını söyledi. Turizmin detayları ile gündeme taşındığını ifade eden Eker, fuardaki 60 stantta da firmaların çalışmalarını ziyaretçilerine tanıtacağını anlatarak, “Merinos AKKM’yi daha etkin kullanmak amacıyla organize ettiğimiz fuarların 6.’sını gerçekleştiriyoruz. Bu fuar, ilgili sektörde ticaret ve iş ilişkilerini geliştirmesi açısından da önem taşıyor. Bursa’ya turist geliyor. Bu zirve ve fuarla, kentin turizmdeki potansiyelini daha da öne çıkarmayı hedefledik. Bursa için heyecanımız devam edecek” açıklamasını yaptı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Genel Başkanı Zeki Açıköz, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Genel Başkanı Zeki Apalı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Akçakaya, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Başkanı Osman Ayık ve TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya da Bursa’da turizmin gündeme taşındığı organizasyona desteklerinden dolayı Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Canlı Karagöz ve Hacivat gösterisi ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) sanatçılarının mini konseriyle renklenen programda, katılımcılar, kurdele kesimiyle fuarın açılışını gerçekleştirdi. Zirve ve fuarın katılımcılarına teşekkür plaketi de verildi. Başkan Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile birlikte, Merinos AKKM Fuar Alanı’ndaki stantları gezdi ve firmaların yetkilileriyle sohbet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.