Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın dört bir yanına otağ kuruldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Keles Kocayayla’da bu yıl ikincisini düzenlediği Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği için hazırlıklar sürüyor.Türk dünyasını Bursa’da buluşturacak dev organizasyonun tanıtımı için şehrin dört...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2017 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın dört bir yanına otağ kuruldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Keles Kocayayla’da bu yıl ikincisini düzenlediği Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği için hazırlıklar sürüyor.

Türk dünyasını Bursa’da buluşturacak dev organizasyonun tanıtımı için şehrin dört bir yanına kurulan çadırlar vatandaşlardan ilgi görüyor. 22-23 Temmuz tarihlerinde Keles Kocayayla’da düzenlenecek Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği öncesi Bursa Kültür A.Ş. tarafından dev organizasyonun tanıtımı içim Zafer Plaza önüne Kırgız keçe çadırı “Boz-Üy” kuruldu. Kent Meydanı, Orhangazi Parkı, Demokrasi Meydanı’na kurulan kıl çadırlarda da Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği etkinliklerinin tanıtımı gerçekleştiriliyor. Bursa’nın dört bir yanına konuşlandırılan çadırlarda etkinliğin tanıtımın yanı sıra ziyaretçilere, 4 bin yıl önce ilk kez Orta Asya’da oynanan Türk zekâ ve strateji oyunu “mangala” tanıtılıyor. Mangalanın yanı sıra dayanıklılık zekâ ve güce dayalı ağaç güreşi olarak da bilinen “mas güreşi” anlatılıyor. Türk devletleri ve akraba topluluklarını temsilen 23 ülkeden 215 sporcu, 50 kültür temsilcisi ve 236 soydaş sivil toplum kurumu yöneticisinin katılacağı dev organizasyonun tanıtımı için kurulan otağları ziyaret edenler, profesyonel sporcuların gözetiminde geleneksel okçuluğa ilişkin bilgilendiriliyor, kısa mesafede ok uçuruyor.

Şenliğe Kazakistan Özbekistan, Kırgızistan, Moğalistan, Altay Özerk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kırım, Afganistan, Çin-Doğu Türkistan-Uygur Özerk Bölgesi, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti, Tataristan, KKTC, Gürcistan (Karakalpaklar), Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Irak Türkmeneli, Suriye Bayır-Bucak, Romanya, Macaristan, Pakistan ve Türkiye’den çok sayıda temsilci ve sporcu katılacak. Şenliğe katılmak isteyenler için 22-23 Temmuz 2017 tarihlerinde Merinos güney kapısı önünden Keles Kocayayla’ya 09.30, 11.30, 13.30 ve 15.00 saatlerinde ücretsiz araçlar kaldırılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.