Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın acil trafik planı yapıldı

Bursa’da kulların açılmasının ardından artan trafik yoğunluğu yetkilileri acil trafik planlaması konusunda bir araya getirdi. Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın acil trafik planı yapıldı

Bursa’da kulların açılmasının ardından artan trafik yoğunluğu yetkilileri acil trafik planlaması konusunda bir araya getirdi. Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz ve belediye görevlilerinin katılımı ile Bursa’daki trafik sorununu masaya yatırdı.

Acemler Kavşağı, Carrefour Kavşağı, Ankara Yolu, Genç Osman Kavşağı, Şehir Merkezi, Gül Kavşağı-Küçük Sanayi, Korupark ve Geçit Kavşakları ile ilgili genel konular görüşüldü. Yoğun olan bölgelerde, trafik personelinin sayısının arttırılması hedeflenirken, kısa vadede Acemler Kavşağı merkeze geliş otobüs duraklarının şerit daralması olmadan trafik akışının sağlanmasına karar verildi. İzmir geliş Acemler Köprü bağlantısının daha işlevsel olarak kullanılmasının sağlanması için ise gerekli fiziki tedbirlerin yerel yönetimler tarafından, denetleme faaliyetlerinin ise İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ek personel ile sağlanması öngörüldü.

Yoğun olan kavşaklara çıkan sokak çıkışları tekrar düzenlenecek

Orta ve uzun vadede ise, başta ana arter üzerindeki olmak üzere yoğunluğu fazla olan kavşaklara yakın olan sokak çıkışları yeniden düzenlenerek, raylı sistem ile aynı güzergahta lastik tekerlekli toplu taşıma yapılmaması, yaya yoğunluğunun fazla olduğu merkezi bölgelerde yayaların üst, alt geçit veya yaya geçitlerinin kullanımını sağlamak için gerekli fiziki tedbirlerin alınacak.

Ankara yolunda indi bindi durak haricinde olmayacak

Ankara yolu minibüs ve otobüs durakları için yapılan çalışmanın bitirilerek düzenlemesinin yapılması, durak harici indirme ve bindirme yapılmaması için trafik polislerinin görevlendirilmesi, Tapu Müdürlüğü civarında yaşanan park sorunları için katlı otopark yapılması için çalışmalar başlatıldı. Yapılan açıklamada, Bursa Valiliği tarafından 15 günde bir belirlenen trafik sorunları ile ilgili bir araya gelinerek çalışmaların değerlendirilmesi kararı alındı.

Emniyet Müdüründen Brüksel modeli önerisi

Bursa’nın devam eden trafik sıkıntısına çözüm yolunda en önemli önerilerden biri ise bir süre önce atanan Bursa İl Emniyet Müdürü Osman AK’tan geldi. Önümüzdeki 2 yıl içinde önlem alınmaz ise trafikte tam bir kargaşa yaşanma tehlikesi olduğunu belirten Ak, "Bursa’nın yol güzergahı T şeklinde oluşuyor. Bir ucu kuzey yönü İstanbul Yolu, diğer 2 ucu ise İzmir ve Ankara Yolu bağlantıları. Mevcut yollar trafiği kaldırmıyor. . Belediye bu konuda önemli yatırımlar yapıyor. Benim önerim Brüksel modeli. Trafiği yerin altına almak lazım. Bu konuda teknoloji de gelişti. Artık, yeraltından yol açmak da kolay.

Başka yerlerde çift katlı yol uygulamaları var ama, bu kent görünümünü etkiliyor" dedi. Emniyet Müdürlüğü olarak da trafik konusunda tedbirler aldıklarını ifade eden Ak, "Artık trafik polislerini daha çok yollarda göreceksiniz. Motorlu ekipler de devreye girecek" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.