Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalılar dikkat! Son gün 25 kasım

Buski Borçları İçin Son Ödeme 25 Kasım

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalılar dikkat! Son gün 25 kasım
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, BUSKİ’ye borcu olan abonelerin borçlarını yeniden yapılandırabilmeleri için tanınan süre, 25 Kasım 2016 Cuma mesai bitimine kadar uzatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun gereğince başvurular, 31 Ekim 2016 günü mesai bitiminde sona eriyordu. Buna göre başvurular, 25 Kasım 2016 Cuma mesai bitimine kadar BUSKİ’nin Acemler’deki merkez binası ile bütün ilçe şube müdürlüklerine yapılabilecek.

BUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, borçların yeniden yapılandırılabilmeleri için tanınan sürenin 25 Kasım 2016’ya kadar (bu tarih dahil olmak üzere) uzatıldığına işaret edilerek, borçlarını henüz yapılandırmayan abonelerin bir an önce harekete geçmelerinde yarar bulunduğuna dikkat çekildi.
Uygulama, 30.06.2016 tarihi dahil olmak üzere bu tarihten önce olduğu halde kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş bulunan borçları kapsıyor. Borçlar peşin ödenebileceği gibi 6 ay ila 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabilecek.

Su ve atık su bedeli alacakları ile bu alacaklara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar, borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlenen kanun kapsamında yer alıyor.

30.06.2016 tarihi itibariyle gecikmiş su ve atıksu borçlarında Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncellemenin yapılacağı uygulama kapsamında peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıcı yüzde 50 indirim uygulanacak.

6552 sayılı kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması uygulamasında ise vadesi 31.12.2011 tarihinden önce olan 50 TL ve altındaki borçların silinmesi ile davaya konu edilen alacakların yeniden yapılandırılması yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.