Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalılar dikkat! Çöp deyip atmayın!

Osmangazi Belediyesi, şehrin farklı noktalarına yerleştirdiği kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaraları ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzattı.Bursa’da ilk kez gerçekleştirilen uygulama ile Giysi Atıklarının Toplanması’...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalılar dikkat! Çöp deyip atmayın!
Osmangazi Belediyesi, şehrin farklı noktalarına yerleştirdiği kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaraları ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzattı.
Bursa’da ilk kez gerçekleştirilen uygulama ile Giysi Atıklarının Toplanması’ adıyla evlerdeki kullanılmayan giysi ve konfeksiyon atıkları, şehrin farklı noktalarına yerleştirilen konteynırlarla toplanıp bir merkezde ayrıştırıldıktan sonra, kullanılabilir durumdakiler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor. Hayata geçirilen proje ile müşkül durumda olup kendi imkanlarıyla kıyafet alma gücüne sahip olmayan vatandaşlara, evlerdeki kullanılmayan ayakkabı ve kıyafetleri ulaştırmayı, bir yandan da giysi atıklarının doğrudan çöpe gitmesine engel olmayı amaçladıklarını ifade eden Proje sorumlusu Rüveyşa Burça Turan, Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin, ihtiyaç sahibi vatandaşla, evinde kullanmadığı eşyasını değerlendirmek isteyen vatandaşın buluşmasına aracılık eden güzel bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi. Bursa’da ilk kez Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Giysi Atıklarının Toplanması’ uygulaması çerçevesinde, kumbaralarda toplanan giysi atıklarının bir merkezde depolanıp, daha sonra ayrıştırıldığını söyleyen Turan, “Kullanılabilir durumdakiler, Osmangazi Belediyesi’nin ‘Sevgi Mağazası’ vasıtasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Kullanılamayacak durumda olanlarda geri dönüşüme gönderiliyor” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hayata geçirdikleri “Giysi Atıklarının Toplanması’ projesinin yeni bir proje olmasına rağmen, vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söyledi. “İlk etapta 34 farklı noktaya yerleştirdiğimiz konteynırlarımızdan bazıları, ilgili arkadaşlar tarafından bazen günde 2 defa boşaltılıyor. Henüz bir haftalık olan projemizin gördüğü ilgi, doğru bir iş yaptığımızı göstermesi açısından bizleri sevindirdi. Atık Giysi Toplama Konteynırları, talebe göre artırılabilecek. İstenirse 400-450 noktaya giysi atıklarının toplanacağı konteynır yerleştirilebilecek durumdayız. İlk etapta mahallelerimizin nüfus yapısı ve nüfus yoğunluğuna göre konteynırlarımızı belirlenen noktalara yerleştirdik. Vatandaşlarımız, 444 16 01 numaralı telefondan Temizlik İşler Müdürlüğümüze ulaşarak gerekli bilgi ve yardımı alabilirler” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.