Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalılar demokrasi destanını yerinde gördüler

Osmangazi Belediyesi’nin hain darbe kalkışmasını unutturmamak için Ankara’ya düzenlediği demokrasi turları Bursalılar tarafından büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalılar demokrasi destanını yerinde gördüler

Osmangazi Belediyesi’nin hain darbe kalkışmasını unutturmamak için Ankara’ya düzenlediği demokrasi turları Bursalılar tarafından büyük ilgi gördü. ‘15 Temmuz Demokrasi Turları’ kapsamında şuana kadar 8 bin 100 kişi, Ankara’ya giderek demokrasi destanının yazıldığı yerleri yakından görme fırsatı buldu.


15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi gecesi büyük kahramanlıklara sahne olan Ankara’ya, her gün Osmangazi sınırları içerisindeki bir mahalleden 3 otobüs hareket ediyor. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bulunduğu Beştepe’ye giden vatandaşlar daha sonra darbe girişimi gecesi tanklar tarafından bombalanan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü geziyor. Savaş uçakları tarafından bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de gezme fırsatı bulan Bursalılar, Taceddin Dergahı, Ulucanlar Cezaevi ve 47 polisin şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı da ziyaret ediyor.
Osmangazi sınırları içerisindeki 136 mahallenin 95’inden şimdiye kadar 180 otobüs Ankara’ya hareket etti. Toplam 8 bin 100 kişi, 15 Temmuz gecesi vatanına, milletine, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkmak adına verilen destansı mücadeleyi yerinde görme ve anlama fırsatı buldu. 15 Temmuz demokrasi turları kapsamında 120 otobüs daha Ankara’ya gidecek ve toplamda 13 bin 500 kişi darbe girişiminin izlerini yerinde görme fırsatı bulacak.


Rehberler eşliğinde hain darbe girişimi sırasında yaşanan saldırıların izlerini yerinde gören vatandaşlar duygulu anlar yaşıyor.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 15 Temmuz’da yaşananları unutmamak ve unutturmamak adına düzenledikleri demokrasi turlarının maksadına ulaştığını belirterek, “Şu ana kadar 136 mahallemizin 95’inden 8 bin 100 vatandaşımızı demokrasi destanının yazıldığı Ankara’ya götürdük. Önümüzdeki günlerde 120 otobüs daha kaldırarak 5 bin 400 vatandaşımızı daha Başkent’e götüreceğiz. Ankara’ya götürmediğimiz mahallemiz kalmayacak. Ankara’ya giden vatandaşlarımız 15 Temmuz gecesi yaşananları yerinde görüp dinleyince darbenin başarılı olmaması için hayatını feda eden, hayatı pahasına çarpışan şehitlerimizin kahramanlıklarını daha iyi anlıyor. İnşallah ülkemiz bir daha böyle bir hainlik ile karşı karşıya kalmaz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.