Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalı Veteriner Hekimler Almanya’da İnceleme Yaptı

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO), düzenlediği yurt dışı ziyaretleriyle de üyelerinin mesleki gelişimlerine katkı yapıyor.Oda üyesi 22 veteriner hekim, geçtiğimiz günlerde Başkan Sinan Sağlam’la birlikte Almanya’ya 4 günlük bir ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2015 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalı Veteriner Hekimler Almanya’da İnceleme Yaptı
Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO), düzenlediği yurt dışı ziyaretleriyle de üyelerinin mesleki gelişimlerine katkı yapıyor.
Oda üyesi 22 veteriner hekim, geçtiğimiz günlerde Başkan Sinan Sağlam’la birlikte Almanya’ya 4 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Veteriner hekimlerin teknik becerilerini artırmayı amaçlayan gezide, Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Nürnberg şehrinde veteriner hekimlik uygulama okulu, Biyogazdan enerji üreten tesislerde, büyük ve küçükbaş hayvan çiftlikleri ve Petshop’larda incelemelerde bulunuldu. Oda Başkanı Sinan Sağlam, ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, 4 günlük gezinin son derece yararlı geçtiğini söyledi. Türk hayvancılık sektörünün gelişmesi, hayvan hastalıklarının önlenmesi, insan sağlığının korunmasında veteriner hekimlik hizmetlerinin ilk sırada geldiğine dikkat çeken Sağlam, üyelerinin bilgi ve birikimlerinin artırılmasına ve uygulama becerilerinin geliştirilmesine önem verdiklerini ifade etti. Sağlam, bu yüzden yurtdışı ziyaretlerini de ciddi bir eğitim çalışması olarak gördüklerini kaydetti.
Veteriner hekimlik hizmetleri açısından Almanya’nın dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu ifade eden Sinan Sağlam, “4 günlük gezimiz dolu dolu geçti. Odamız üyesi meslektaşlarımız, yeni bilgiler, yeni uygulamaları görürken, teknolojik gelişmeleri de yakından izleme şansını yakaladılar. Veteriner hekimler, toplum sağlığının korunmasından sorumlu insanlar olarak dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek zorundalar. Oda olarak biz de meslektaşlarımızın gelişimine katkı koymak için çaba harcıyoruz. Bu tür ziyaretlerimiz başka ülkelere de devam edecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.