Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalı minibüsçülerin isyanı

Bursa’da, Gürsu ve Kestel minibüslerinin Doğu Garajı’ndan kaldırılmasına tepki gösteren şoförler, Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.Gürsu ve Kestel minibüslerinin Doğu Garajı’ndan çıkarılmasına tepki gösteren şoförler,...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2017 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2017 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalı minibüsçülerin isyanı

Bursa’da, Gürsu ve Kestel minibüslerinin Doğu Garajı’ndan kaldırılmasına tepki gösteren şoförler, Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Gürsu ve Kestel minibüslerinin Doğu Garajı’ndan çıkarılmasına tepki gösteren şoförler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Gürsu ve Kestel hattından çalışan minibüslerin Doğu Garajı’ndan çıkarılmasına isyan eden sürücüler, Büyükşehir Belediyesi’nin kararından vazgeçmesini istedi.

Sürücüler, "Bizler 1996 yılında Bursa’daki ayrımcılık neticesinde hakkımız olan Kent Meydanı’na gidemezken, Doğu Garajı mevkiine Gürsu ve Kestel ilçeleri olarak hizmet vermekteyiz. 150 kişilik bir araç grubuyla ve minibüs taşımacılığıyla biz bu hizmeti veriyoruz. Fakat Büyükşehir Belediyesi, kurmuş olduğu metro, raylı sistem ulaşım alternatifi olmakla birlikte bizi ekmeğimizden ediyor. Şu anda bulunduğumuz mevkide olan Doğu Garajı’nı kapattı. Fakat bize şu an için verilen bir yer, güzergah yok" dedi.

Polis, geniş güvenlik tedbiri alırken, minibüsçüler olaysız şekilde dağıldı.

BURULAŞ ile sözleşmeli çalışan ve Arabayatağı istasyonuna kadar hizmet veren D13, D13/A, D14, D15, D16, D16/A, D17, D18, D19, D20, D21 ve D22 hatlarının son durağı 22 Nisan Cumartesi gününden itibaren Kestel Aktarma Merkezi olmuştu. D11 Göçmen Konutları ve 2/K Kestel TOKİ hatlarında çalışan araçlar ise yine eski güzergahlarında hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca Doğu Garajı’na kadar hizmet veren 501 Yenişehir ve 601 İnegöl hatlarının son durağı da 22 Nisan’dan itibaren Kestel Aktarma Merkezi oldu.

UKOME kararı gereğince İnegöl, Yenişehir ve doğu yönünden gelen bu hatların başlangıç ve bitiş noktası Kestel Aktarma Merkezi olacak şekilde düzenleme yapıldı. Barakfakih Sanayi, Barakfakih Sanayi-Dudaklı, Erdoğan-Seymen-Soğuksu-Sungurpaşa, Ümitalan, Gölbaşı-Gölcük, Ağlaşan-Kayacık-Nüzhetiye, Aksu-Kazancı-Şevketiye, Aksu-Lütfiye, Aksu-Şükraniye- Kozluören-Babasultan, Gözede-Alaçam, Derekızık-Saitabat, Derekızık-Osmaniye-Orhaniye mahallelerinden kalkan araçların son durağı Kestel Aktarma Merkezi olarak belirlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.