Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalı din görevlileri meydana yürüdü

Bursa’da 15 Temmuz gecesinden bu yana Demokrasi Meydanı’nda süren nöbete bu gece din görevlileri de katıldı.Gökdere Meydanından Demokrasi Meydanına tekbirler eşliğinde yürüyen Bursa İl Müftülüğüne ve ilçe müftülüklerine bağlı...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 00:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalı din görevlileri meydana yürüdü
Bursa’da 15 Temmuz gecesinden bu yana Demokrasi Meydanı’nda süren nöbete bu gece din görevlileri de katıldı.

Gökdere Meydanından Demokrasi Meydanına tekbirler eşliğinde yürüyen Bursa İl Müftülüğüne ve ilçe müftülüklerine bağlı yaklaşık 3 bin din görevlisi nöbete katıldı. Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Bursa’da meydanları dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, "İl müftülüğümüz ve ilçe müftülüklerimiz olarak yaklaşık 3 bin din görevlimizle, sizlerle birlikte bu meydanı doldurmaya geldik. 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini ve bu ihanet şebekesini bütün yüreğimizle lanetliyoruz. O karanlık gecede, adete tekrar kurtuluş savaşı destanı yazan, her siyasi görüşe mensup yaşlısı, genci, erkeği ve kadını ile, her meslekten, her meşrepten vatandaşlar ile vatanını, milletini koruyan sizlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu aziz vatanı darbecilere teslim etmeyen, bu uğurda can veren, vücudunu kurşunlara siper eden, tankların altında ezilen, bombaların yıktığı enkazların altında şehadet şerbetini içen 248 vatan evladına rabbimizden gani gani rahmetler diliyoruz. 15 Temmuz gecesi okuduğu selalarla semayı inleten, ezanlarla arşı titreten din görevlilerimize, vatan için şehit olanlarımıza da, yaralılarımıza da rabbimizden rahmetler, şifalar diliyoruz.

Aramızda, bizleri diğer akşamlarda olduğu gibi bu akşam da yalnız bırakmayan, darbeyi lanetleyerek meydanlarda nöbet turan Suriyeli kardeşlerimiz var. Onlar çok dualar ettiler. Onlara kucak açan bu ülkenin, Cumhurbaşkanından Başbakanına, bu uğurda emeği geçen herkese ve sizlere sizin bilmediğiniz kadar dualar ettiler" şeklinde konuştu.

Müftü Ay’ın konuşmasının ardından ettiği dualara meydandaki tüm vatandaşlar da eşlik etti. Vatandaşların meydan nöbeti sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.