Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalı çocuklar hayallerindeki mahalleyi çizdiler

Bursalı çocuklar hayallerindeki mahalleyi resmetti.Osmangazi Belediyesi, her yıl 2 Ekim’de kutlanan ‘Dünya Çocuk Günü’ dolayısıyla Sukaypark Tesisleri’nde ‘Hayalimdeki Mahalleyi Çiziyorum’ adıyla resim atölye düzenledi. Çocuklar,...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalı çocuklar hayallerindeki mahalleyi çizdiler

Bursalı çocuklar hayallerindeki mahalleyi resmetti.

Osmangazi Belediyesi, her yıl 2 Ekim’de kutlanan ‘Dünya Çocuk Günü’ dolayısıyla Sukaypark Tesisleri’nde ‘Hayalimdeki Mahalleyi Çiziyorum’ adıyla resim atölye düzenledi. Çocuklar, kendilerine dağıtılan boya kalemleri ile hayallerindeki mahalleyi çizdi.

Atölye programına Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu dördüncü sınıfında okuyan 192 öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Çocuklar, balonlarla süslenen masalarda görevliler tarafından dağıtılan resim defteri ve boya kalemleri ile hayallerindeki mahalleyi kağıda çizdi. Çocukların çizdiği resimler, sergilenmek üzere toplanarak pano ve resim şövalyelerine asıldı. Birbirinden farklı isteklerin yansıdığı resimlerin sahibi çocuklardan bazıları çizdiği resmin hikayesini de anlattı.

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Sevcan Yaman, çocukların belediyenin çalışmalarına ışık tutacak olan hayallerindeki mahalleyi, isteklerini resimleyerek anlatmalarını istediklerini söyledi. Yaman, “Çocuklarımız ellerindeki boya kalemleri ile hayallerindeki mahalleyi çizip bize anlattı. Çizdikleri resimlere baktığımız zaman, çocuklarımızın öncelikle doğayla iç içe olmayı istediklerini görüyoruz. Bunun dışında spor tesisi isteyen resimlerden, kütüphane isteyene kadar pek çok farklı istek içeren resimler var. Bugün burada çizilen resimleri, diğer çocuklara örnek olması açısından okulda ve Soğanlı Kültür Merkezi’nde sergileyeceğiz” diye konuştu.

Atölye sonunda çocuklara uçurtma hediye edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.