Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSAGAZ, Güvenli ve sürekli doğalgaz arzı için izinsiz kazalara dur diyor

Bursagaz, Bursa’da altyapı çalışması öncesi yapılacak tüm kazılar için kazı izni alınması gerektiği konusunda uyarıyor. Şehirde güvenli ve sürekli doğalgaz arzı için, gaz hattı bulunan sokaklarda altyapı çalışması yapacak tüm kurum ve şahısların mutlaka Bursagaz’dan yazılı izin almaları ve kazı yapılmadan önce 187 Doğalgaz Acil Servis hattını bilgilendirmeleri gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSAGAZ, Güvenli ve sürekli doğalgaz arzı için izinsiz kazalara dur diyor

Şehirde altyapı çalışmaları öncesi yapılacak kazılar için izin alınması gerektiğinin önemine dikkat çeken Bursagaz, diğer tüm altyapı kurumlarından da izin alınması gerektiğini işaret ediyor. Bursa’da altyapı çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi, güvenli ve sürekli doğalgaz arzının sağlanması için alt yapı kuruluşlarına her yıl eğitimler veren Bursagaz, altyapı çalışmaları yürütecek olan tüm kuruluş ve şahısları bu konuda yapılan tüm uyarıları dikkate almaya davet ediyor.

Bursagaz’dan yapılan açıklamada şu bilgilere yer veriliyor;

Öncelikle 3. şahısların veya kurumların işlerini yapan yüklenici firmaların, hiçbir cadde ve sokakta kendi inisiyatifleri ile çalışma yapamayacaklarını bilmeleri gerekmektedir. Sadece Bursagaz’dan değil diğer altyapı kurumlarından da çalışma yapacakları nokta ile alakalı kazı izinlerini ve hat bilgilerini çalışma yapmadan önce temin etmeleri gerekmektedir. Kazı izin formu http://www.bursagaz.com/Kazi-Talep-Formu  linkinden online olarak ya da Bursa Esentepe’de bulunan Bursagaz Genel Müdürlük Binasından da temin edilebilir. Kazı izni için Bursagaz ile irtibata geçen kişilere çalışma izni ile birlikte kazı yapılacak alanda bulunan doğalgaz hatlarının ölçekli krokisi de verilerek, alanı net bir şekilde görmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca yüklenici firma/şahısın, kazı izni aldığı yerdeki çalışmaya başlamadan en az 30 dakika önce Acil 187 hattını arayarak, bilgi vermesi gerekmektedir. Bu bilgi üzerine Acil 187 Ekipleri veya kazı kontrol ekipleri, çalışma yapılacak adrese refakatçi olarak yönlendirilerek, kazı yerinde noktasal hat bilgisi verilmektedir. Kazı İzni ve Hat Bilgisi alınmadan yapılan çalışmalarda, hat hasarının meydana gelme riski oldukça yüksektir.  Bu hasarlar sonucunda yangın ve birçok abonenin gazsız bırakılması gibi telafisi çok zor/mümkün olmayan zararlar oluşabilmektedir. Verilen hat hasarlarında açığa çıkan gaz miktarı, hasarın onarımı süresince gazsız kalan abonelerin ortalama tüketim tutarları ve hasarın onarımının malzeme ve işçilik bedelleri, hasarı veren kişi ve kurumlara yansıtılmaktadır.

Bursagaz Hakkında:

1992 yılında BOTAŞ tarafından doğal gaz satışı yapmak amacıyla kurulan Bursagaz, 2004 yılında özelleştirildi. 2008 yılında çoğunluk hisseleri EWE Turkey Holding tarafından satın alındı. Türkiye’nin üçüncü büyük doğal gaz dağıtım şirketi olan Bursagaz, 900 binin üzerinde abonesi, teknoloji odaklı yönetim anlayışı ile Türkiye’de örnek uygulamaları hayata geçiriyor.

Lisans alanını her yıl genişleten ve %90’ın üzerinde müşteri memnuniyeti oranına ulaşan şirketin şebeke uzunluğu özelleştirmeden önce 1.619 km iken 2016 yılı sonunda 5.979 km’ye ulaştı. Bursagaz “dünya klasmanında bir şirket olma” vizyonu çerçevesinde, şirket stratejilerini mevcut yönetim sistemleri içerisinde yer alan uluslararası standartlar doğrultusunda icra etmeye devam ediyor. 2016 yılsonu itibarıyla 771 milyon TL cirosu olan Bursagaz’da toplam 254 kişi çalışıyor.

Bursagaz Kurumsal İletişim

kurumsal.iletisim@bursagaz.com

0224 270 34 00

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.