Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’dan milli işletim sistemine destek

17-20 Ekim tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından Ankara’da gerçekleştirilen 2. Kamu Açık Kaynak Konferansında, TÜBİTAK ULAKBİM öncülüğünde açık kodlu yazılımlara destek veren Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine plaket...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’dan milli işletim sistemine destek
17-20 Ekim tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından Ankara’da gerçekleştirilen 2. Kamu Açık Kaynak Konferansında, TÜBİTAK ULAKBİM öncülüğünde açık kodlu yazılımlara destek veren Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine plaket verildi.

Konferansta milli işletim sistemi olan Pardus Projesi’nin yanında, açık kaynak dünyasındaki gelişmeler ve çözümler paylaşıldı. Açık kaynakla ilgili endişelere dikkat çekilen oturumlarda açık kaynak yazılımların zannedildiğinin aksine kurumsal güvenlik açısından kapalı kodlu yazılımlardan çok daha güvenli olduğu vurgulandı. Kamu açık kaynak kullanım ve uyarlama öyküleri kapsamında düzenlenen panelde konuşma yapan Bursa Kamu Hastaneler Birliği Sağlık Bilgi Sistemleri Koordinatörü Uzm.Dr.Nizameddin Koca, genel sekreterlik ve bağlı hastanelerde başta Pardus olmak üzere açık kaynak kodlu uygulamalara geçiş ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilişim Ağı projesi kapsamında aynı networkte buluşturulan 21 hastane ve 41 konumdaki yaklaşık 7000 bilgisayarların yönetimi hususunda TÜBİTAK yol göstericiliğinde geliştirilen açık kaynak kodlu yazılımlarla sağlanan çözümlerle ilgili bilgi veren Uzm.Dr.Koca, yürütülen projelerin kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına ilaveten siber güvenlik açısından da daha verimli sonuçlar doğuracağına değindi.
Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Sağlık hususunda verilen hizmetleri, bilişimden ayrı düşünmek olanaksız hale geldi. Bilişim süreçlerine olan ihtiyacın artmasıyla kaynakların verimli kullanımı, verilerin ve sistemlerin güvenliğinin sağlanması öncelik kazandı.

Sekreterliğimiz bünyesinde yapılan çalışmalarla yıllık yaklaşık 20 milyon TL’ye varan tasarruf sağlanırken, güvenlik önlemleri daha da iyileştirildi" diye konuştu.
Yapılan ihalelerle dijital hastaneciliğe geçiş için önemli bir ivme yakaladıklarını kaydeden Prof. Dr. Aşkın, “Diğer Kamu yöneticilerini akıllarındaki soru işaretlerini çözüme kavuşturmak adına deneyimlerinden istifade etmeye çağırdı. Tüm hastanelerimizde geçişin tamamlanması için arkadaşlarımız var gücüyle çalışıyor. Milli işletim sistemimize ve açık kaynak kodlu yazılımlara desteğimiz her zaman devam edecek. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.