Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da yaşlı kadının şüpheli ölümü!

Bursa’da, yürüyerek gittiği hastanede sedyeden düşerek öldüğü iddia edilen 4 çocuk annesi yaşlı kadının şüpheli bulunan ölümü üzerine soruşturma başlatıldı. Annesinin tabutuna sarılarak gözyaşı döken genç kadın, “Güle oynaya hastaneye götürdüğüm anemin bana cesedini verdiler. Annemi sedyeden düşürüp her yerini kırdılar. Protez yok deyip de ameliyata almadılar. Hepsinden şikayetçiyim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2015 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2015 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da yaşlı kadının şüpheli ölümü!
 Bursa’da, yürüyerek gittiği hastanede sedyeden düşerek öldüğü iddia edilen 4 çocuk annesi yaşlı kadının şüpheli bulunan ölümü üzerine soruşturma başlatıldı. Annesinin tabutuna sarılarak gözyaşı döken genç kadın, “Güle oynaya hastaneye götürdüğüm anemin bana cesedini verdiler. Annemi sedyeden düşürüp her yerini kırdılar. Protez yok deyip de ameliyata almadılar. Hepsinden şikayetçiyim” dedi.

Edinilen bilgiye göre, şeker rahatsızlığı bulunan 64 yaşındaki Ayten Çalışkan, kendisine yardımcı olan kızı birlikte 15 Ocak’ta tedavi olmak için Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Doktorların dahiliye servisine yatırdığı Çalışkan’ın şekeri 8 günde kontrol altına alındı. Bir gün sonra taburcu edilmesi beklenen yaşlı kadının bakıcılar tarafından sedyeden düşürüldüğü iddia edildi. Kalça ve boynunda kırık olduğu öne sürülen Ayten Çalışkan, 12 gün boyunca ortopedi servisinde ameliyat olmayı beklerken dün hayatını kaybetti.

Yaşlı kadının ailesi, annelerinin ölümünde hastanenin ihmali olduğunu ileri sürünce savcılık olayla el koydu. Yapılan klasik otopside boyun ve kalçasında kırıklar olduğu belirlenen Çalışkan’ın cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından kesin ölüm sebebi belirlenemeyen yaşlı kadının cesedi ailesine teslim edildi.

 

ANNESİNİN TABUTUNA SARILIP AĞITLAR YAKTI

Evli ve 4 çocuk annesi kadının ölümü, yakınlarını yasa boğdu. Oturduğu evin önüne cenazesi getirilen yaşlı kadın, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Ölen Ayten Çalışkan’ın 35 yaşındaki kızı Cemre Çalışkan annesinin tabutuna sarılarak, “Annem! Yaktılar bizi. Bir yudum nefesi çok gördüler. Bize yaşamayı çok gördüler” diyerek ağıt yaktı.

 

"HEM SEDYEDEN DÜŞÜRDÜLER, HEMDE PLATİN BEKLİYORUZ DİYE ANNEMİ AMELİYATA ALMADILAR"

Annesinin 15 Ocak’ta dahiliye servisine yatırıldığını anlatan Cemre Çalışkan, “28 Ocak’a kadar tedavisi tamamlandı. Doktorlar annemin şekerinin ve tansiyonunun normal olduğunu belirterek, ‘Doktor, 'Biz 29 Ocak’ta teyzeyi taburcu edeceğiz. Bundan sonra kendine evde dikkat etsin, ilaçlarını ihmal etmesin' dedi. Doktor gittikten bir saat sonra elinde yanlış bir dosya ile gelen bir temizlikçi, annemi tekerlekli sandalye ile alıp kardiyoloji servisine indirmiş. Kardiyoloji doktoru, yanlış hastanın getirildiğini söyleyince, annemi tekrar geri götürmek istemişler. Görevliler, sedyeden tekerlekli sandalyeye koymak isterken düşürmüş. Annemin boyun ve kalçasında kırık oluşmuş. Üstelik hemen ameliyata almadılar. ‘Platin bekliyoruz, ihale olacak, paranız varsa dışarıdan alın. Ya da hastasını alıp özel bir hastaneye götürün’ dediler. Biz platini hemen temin edemedik. Fakat annem hemen ameliyata alınsaydı şu an sağlığına kavuşacaktı. Annemin yaşama şansı vardı. Bir hafta boyunca anneme sadece ilaç yüklediler. Hiç bir şey yapmadılar. Onun diyalize girmesine sebep oldular. Diyalizdeki doktor annemin iç kanama geçirdiğini söyledi. Annem düşmeden kaynaklanan bir iç kanama geçirmiş” dedi.

Olayın ardından savcılığa müracaat ettiklerini söyleyen Cemre Çalışkan, “Annemin cenazesi otopsiye kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporlara göre biz davamızın sonuna kadar arkasındayız. Bunlar görevlilerini yapmayıp, hasta taşıma işini temizlikçilere bırakmışlar. Temizlikçiler de annemin düşerek hayatını kaybetmesine sebep olmuş. Annem dahiliye servisinde yatıyordu. Onu, ortopedi servisine yatırmak için acilden giriş yapıp, ortopediye yatırmışlar. Benim hastam dışarıda düşmüş ve acile öyle gelmiş gibi bir dosya hazırlanmış. Bir sürü ihmaller zinciri var. Hepsinden davacı ve şikayetçiyim. Gerekirse AİHM’e gideceğim. Güle oynaya gittiğim hastanede annemin cenazesini aldık. Orada çok kötü şeyler yaşadık. Benim annem cinayete kurban gitti” diye konuştu.

 

12 YILDIR HASRETİNİ ÇEKTİĞİ KIZ KARDEŞİNİ CENAZEDE ZİYARET ETTİ

12 yıllık hasretin ardından kız kardeşini görmek için Bulgaristan’dan Bursa’ya geldiğini söyleyen Gülten Metkova ise, “O şeker hastasıydı, ama sağlığı yerindeydi. Sedyeden düşürüp öldürdüler. 12 yıldır onu görmüyordum. Bize Bulgaristan’da Bulgar doktor ve hemşireler bakıyor. Burada bir Türk hastaya Türk doktor ve hemşireler nasıl bakmaz? Böyle şey mi olur?” diye sitem etti.

Yaşlı kadının cenazesi Kestel’de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcı Rahmi Duman, olayla alakalı hastane idaresi tarafından soruşturma başlatıldığını ifade ederek, "Vefat eden hastamız, kalp ve böbrek yetmezliği olan diyaliz bağımlısı bir kişiydi. EKO çekimi sırasında iki personelle tekerlekli sandalyeden sedyeye geçirilmek isteniyor. Hastamız bu esnada kendi imkanlarıyla geçmek istediğini belirtince düşüyor. EKO grafiğinde de ciddi sorunlar vardı. Üstelik hastamızın asıl ölümü sebebi de düşmeye bağlı değil, kalp yetmezliğidir" dedi.

Duman, ameliyat için platin olmadığı iddiasıyla hastanın bekletildiği iddialarını yalanlayarak, bu gibi durumlarda acil alımlar yapıldığını vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.