Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da yangın 50 hektar alanda devam ediyor!

Bursa'da akşam saatlerinde başlayan orman yangını sürüyor. Hava kararmadan önce 3 helikopterin müdahale ettiği yangına şu saatlerde sadece karadan müdahale ediliyor. Çevre il ve ilçelerden gelen takviye ekipler de söndürme çalışmalarına...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2015 02:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da yangın 50 hektar alanda devam ediyor!


Bursa'da akşam saatlerinde başlayan orman yangını sürüyor. Hava kararmadan önce 3 helikopterin müdahale ettiği yangına şu saatlerde sadece karadan müdahale ediliyor. Çevre il ve ilçelerden gelen takviye ekipler de söndürme çalışmalarına katılıyor. Şu ana kadar 50 hektar kızılçam ormanın yandığı bildirildi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, orman yangının olduğu köylerde incelemelerde bulunup, gazetecilere açıklama yaptı. Karaloğlu, yangının saat 17.30 sıralarında Göynüklü ve Gündoğdu arasındaki bir bölgede başladığını söyledi. İlk ihbarın bu bölgeden geldiğini dile getiren Münir Karaloğlu, şu bilgileri verdi: "Yangın, poyrazın etkisiyle hızlı şekilde yayıldı. Göynüklü ve Çağrışan yerlerini tehdit ediyor. Şu an 27'si Orman Bölge Müdürlüğü, 31'i büyükşehir belediyesine ait araçların yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye araçları da yangına müdahale ediyor. Hala kontrol altına alamadık. Helikopterler hava aydınlıkken müdahale etti, kararınca durduruldu. Şu an 5 helikopter Bursa'da hazır bekliyor. Sabah onlar da müdahale edecek. Ankara'dan uçak ta talep edebiliriz ama inşallah ona gerek kalmaz. Çağrışan ve Göynükle köylerinde bazı vatandaşların evlerini boşaltmak zorunda kaldık."

Bu arada rüzgarın da etkisiyle yangın tehdidinin yaşandığı Çağrışan köylerinde akşam yaşanan korku kısmen azaldı. Ekipler, gösterdikleri yoğun çalışmalarla yangının köye gelmesini önledi. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.