Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da seçim bayram havasında geçecek

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, milletvekili seçimlerinin bayram havasında yapılması için siyasi partilerin başkanlarıyla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2015 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2015 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da seçim bayram havasında geçecek

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, milletvekili seçimlerinin bayram havasında yapılması için siyasi partilerin başkanlarıyla bir araya geldi.

Çarşamba'daki vilayet binasında yapılan toplantıya siyasi partilerin il başkanları ve kolluk kuvvetleri yetkilileri katıldı.

"7 Haziranda yapılacak genel seçimlerinin şölen havasında geçmesi için valilik, kolluk birimleri ve siyasi partilerimizle elimizden geleni yapacağız" diyen Vali Karaloğlu, “Seçimler siyasi partilerin düğünü ve bayramıdır. Siyasi partilerimiz demokrasi ve siyasi hayatın en önemli unsurlarıdır. Biz 2015 milletvekili seçimlerinin ilimizde şölen havasında geçmesi için valilik ve kolluk birimleri olarak siyasi partilerimizle elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Seçimler Türkiye’de Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları il ve ilçe seçim kurulları denetiminde gerçekleşiyor. Seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesini sağlama görevi mülki idarenin, kolluk kuvvetlerinin görevi" dedi.

Karaloğlu, "Siyasi partilerimizle yapacağımız iş birliği, onların taleplerini yerine getirme noktasında da kolluk birimlerimiz ve mülki idaredeki arkadaşlarımız gereğini yapmaya çalışacaklardır. Bizim esas görevimiz siyasi partilerimiz siyasi faaliyetlerini getirebilmeleri imkanı sağlamak Diğer taraftan seçmenlerimizin iradelerini hür bir şekilde, herhangi bir baskı altında kalmadan, seçim günü gidip sandığa yansıtmaları için seçim öncesi ve sonrasına yönelik tedbirlerimizi aldık. Seçim öncesinde siyasi faaliyetlerin serbestçe yapılması, seçim günü sandıkların güvenliği, seçimden sonra da sayılan oyların güvenli bir şekilde seçim kurullarına teslimi noktasında çalışmalarımız var. Bursa’daki bundan önceki seçimlere baktığımızda çok önemli bir problem yaşamadığımızı görüyoruz. Bursa’da her saman siyasi partiler karşılıklı anlayış içerisinde siyasi faaliyetlerini yürütüyor. Bunun için bütün siyasi partilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantı Vali Münir Karaloğlu’nun konuşmasından sonra basına kapalı olarak devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.