Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da nostalji rüzgarı

Yurtiçi ve yurtdışından gelecek 100’e yakın klasik otomobil, 25-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Cumhuriyet Rallisi’nde Bursa'nın yollarında turlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da nostalji rüzgarı
 Yurtiçi ve yurtdışından gelecek 100’e yakın klasik otomobil, 25-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Cumhuriyet Rallisi’nde Bursa'nın yollarında turlayacak.

Bursa'da Cumhuriyet Rallisi, 25-26 Ekim tarihlerinde yapılacak. Klasik otomobil tutkunlarını bir araya getirecek etkinlikte sponsorlardan elde edilecek gelirle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne tıbbi cihazlar alınacak. Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Halim Akbaş, üyelerle birlikte Almira Otel’de düzenlediği basın toplantısında hafta sonunda iki gün süreyle yapılacak Cumhuriyet Rallisi programıyla ilgili bilgi verdi. Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking’in üstlendiği ralliye bu yıl 90 civarında klasik otomobilin katılmasının beklendiğini açıklayan Aktaş, 25 Ekim cumartesi günü Korupark AVM önünden start alacak. İlk günkü rallinin güzergâhının Gündoğdu Köyü üzerinden önce Mudanya, ardından Trilye olacağını ifade edilirken, Trilye’deki öğle yemeği molasının ardından aynı güzergâh üzerinden geri dönüş yapacak araçların, ralliyi Nilüfer’deki Sheraton Otel önünde tamamlayacaklar. Akbaş, ikinci günkü rallide ise güzergâhın Uludağ etekleri ve çevresi olacağını kaydetti. Cumhuriyet Rallisi’ne katılacak araç sahiplerinin karşılanması, araçların kayıtları, görevlendirilen hakemler, trafik işaretleri, hız limiti, yemek fişi ve çanta dağıtımı konusunda da üyelere ayrıntılı bilgiler veren Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Halim Akbaş, etkinliğin Sheraton Otel’de gerçekleştirilecek ödül töreni ve gala yemeğiyle son bulacağını ifade etti.

Cumhuriyet Rallisi’nin kulüplerinin en önemli etkinlikleri arasında yer aldığına değinen Akbaş, "2010 yılında beri düzenlediğimiz Bursa Klasik Otomobil Turu’nu sosyal sorumluluk projesi ile eşleştirerek, Bursa’daki sağlık kuruluşlarının cihaz ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Rotary felsefesi gereği, ‘Kendinden önce hizmet’ sloganını ilke edinerek, topluma faydalı hizmetler yapıyoruz. Bu yıl da sponsorlardan elde edeceğimiz gelirle, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk hastalıkları bölümüne cihazlar alacağız. Etkinliğimiz, Bursa ve İstanbul’un yanı sıra yurtiçi ve yurtdışından gelecek klasik otomobil tutkunlarını bir araya getiriyor. 1940-1980 arasında üretilmiş ve her birinin ayrı hikâyesi bulunan rengârenk klasik otomobiller, Bursa caddelerinde nostalji rüzgârı estirecekler" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.