Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da ‘Merinos’ buluşması

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘9. Merinoslular Buluşması’nda eski Merinos Fabrikası çalışanları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2019 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2019 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da ‘Merinos’ buluşması

Cumhuriyet dönemi sanayisinin sembol kuruluşlarından olan Merinos Fabrikası’nın çalışanları, Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu tarafından düzenlenen programda bir araya geldi. Eski Merinos Fabrikası’nın 81. kuruluş yıldönümünün kutlandığı Merinos AKKM'deki programa, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Merinos Çalışma Grubu Temsilcisi Tahir Adıman, Merinos Emeklileri Derneği Başkanı Kadir Burhan ve fabrikanın çalışanları katıldı. Farklı şehirlerden de gelerek Bursa’da hasret gideren eski mesai arkadaşları, geçmiş hatıraları tekrar yad etti. Program kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Emeklileri Derneği’ne fahri üye yapıldı.
Bursa Mehter Takımı gösterisiyle devam eden programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Fabrikası’nın o dönemde sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin umudu olarak çalışmaya başladığını söyledi. Fabrikanın zamanla ekonomik gücünü kaybettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde bu değerin Bursa’ya kazandırılması hedefiyle alanın tümüyle Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Rahmetli Hikmet Şahin döneminde başlayan ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katkıda bulunduğu proje kapsamında toplam 310 bin metrekarelik alan Merinos AKKM olarak şehrimize kazandırıldı” dedi. Merinos Fabrikası’nda kullanılan tüm araç ve gereçlerin sergilendiği Enerji Müzesi’nin yanı sıra Tekstil, Göç Tarihi ve Vakıf Kültürü müzeleri ile kentin geçmişinde iz bırakan objelerin geleceğe taşındığını kaydeden Başkan Aktaş, “Yıllarca Bursa’nın gelişimine katkı sağlayan Merinos, bugün yeni misyonuyla hizmet vermeye devam ediyor. Merinos Atatürk ve Kongre Merkezi’nde bugüne kadar ulusal ve uluslararası yüzlerce etkinlik yapıldı. Göreve geldiğimiz günden bu yana alanın yeni bir vizyon ile çalışması için çaba sarf ediyoruz. Kente değer katan kaliteli fuarlar ile Bursa’nın bu sektörden hak ettiği payı alabilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra bilimsel kongreler, sempozyumlar ve konferanslara ev sahipliği yapıyoruz. Bursalıların desteği ile inşallah çıtayı daha da yukarılara taşıyacağız” diye konuştu. Özellikle Merinos merkezli çalışmalarıyla öne çıkan Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu’nun 9 yıldır güzel bir organizasyona imza attığını söyleyen Başkan Aktaş, “Artık geleneksel hale gelen bu buluşmada eski mesai arkadaşları birbirleriyle hasret gideriyor, hatıralarını tekrar canlandırıyor. 81 yıllık anıların tazelendiği bu buluşmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak ise her yıl 2 Şubat’ta Merinoslular Buluşması’nı geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl 9.’sunu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Toprak, Merinoslular Buluşması’na destekleri nedeniyle Başkan Alinur Aktaş’a teşekkür etti.
Programın sonunda Merinos çalışanları, buluşma kapsamında Tekstil ve Sanayi Müzesi’ni de ziyaret etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.