Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da köylülerin sanayi bölgesi isyanı

Karacabey İlçesine bağlı İkizce köyüne yapılması planlanan KOTİYAK Sanayi Bölgesi'ne tepki her geçen gün artıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da köylülerin sanayi bölgesi isyanı
 Karacabey İlçesine bağlı İkizce köyüne yapılması planlanan KOTİYAK Sanayi Bölgesi'ne tepki her geçen gün artıyor.

Karacabey'in İkizce köyünde tarım arazilerine kurulması planlanan KOBİ Toplu İşyerleri Yapı Kooperatifi ( KOTİYAK ) Sanayi Bölgesi'ne köylülerin tepkisi devam ediyor. Mahkeme kararlarına rağmen inşa edilmesi planlanan KOTİYAK'ı protesto etmek için köylüler yine eylem yaptı. Fiyat belirlemek için İkizce köyüne gelen mahkeme heyetini sloganlar ve pankartlarla karşılayan köy halkı, arazilerinin istimlak edilmesine tepki gösterdi.

Arazinin dönümüne 15 bin lira verildiği, gerçek kıymetinin ise 50 bin lira olduğu ileri sürüldü. Köylülere destek veren DOĞA-DER Genel Sekreteri Caner Gökbayrak, "Karacabey'in İkizce köyünde sanayi bölgesi çalışmaları sürüyor. Arazi tespiti yapılması için bugün bir heyet geldi. Burada bir hukuksuzluk söz konusudur. Bu işlemlerin yapılabilmesi için Bursa'nın anayasası olarak bilinen 1/100000'lik planlara uyumlu olması gerekir. Ancak bu alanlar bu bölgeye uygun araziler değil. Köylüler asırlardır bu toprakları ekip biçtiler. Biz de halk olarak, dernekler olarak mücadelemize devam ediyoruz" dedi.

Kamulaştırılmak istenen bölgede arazisi bulunan Hasan Ören, "Bu topraklar bize atalarımızdan kaldı. Bizim çok iyi koruyup gelecek nesille aktarmamız lazım. Buraya sanayi kurulduğu zaman tarım biter. Bu yüzden ne pahasına olursa olsun topraklarımızı satmayacağız. Bizim geçimimiz bu topraklaran. Toprak bizim fabrikamızdır. Biz onların elinden fabrikalarını almıyoruz, onlar da bizim elimizden arazilerimizi almasınlar. Komşu köyümüzde dönümüne 200 bin lira verilen araziler var. Böyle bir adaletsizlik olmaz. Biz topraklarımızı vermiyoruz. Çalışmaya devam etmek ve çocuklarımıza miras bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

Mahkeme heyeti ve çok sayıda avukat, kamulaştırılmak istenen arazileri gezerek fiyat tespitinde bulundu. Tutulan raporlar ile arazilere ödenmesi talep edilen miktar tekrar gözden geçirildi. Köylünün çaresizce bekleyişi sürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.